В Житомирській області учасники семінару відвідали об’єкти, на яких успішно впроваджені енергозберігаючі технології

В Житомирській області учасники семінару відвідали об’єкти, на яких успішно впроваджені енергозберігаючі технології

11.07.14 14:36 0 1074
Важливим завданням для представників влади обласного та районного рівнів є підготовка до опалювального сезону 2014 – 2015 рр. Хоча зараз лише середина літа, але заходи, спрямовані на те, аби забезпечити теплом взимку домівки жителів області та соціальні заклади вже активно тривають. З метою переведення котелень регіону на альтернативні види палива в облдержадміністрації пройшов семінар-практикум. Його учасники відвідали об’єкти м. Житомира, на яких успішно впроваджені енергозберігаючі технології.

Представники з усіх районів Житомирщини ознайомилися із роботою реконструйованої котельні, яка працює на місцевих видах палива та обігріває обласну психіатричну лікарню №1. Реконструкцію котельні провів у 2013 році енергохолдинг «Крігер», загальна вартість проекту становить 4,5 млн. грн. За словами генерального директора ТОВ «Котлозавод «Крігер» Леоніда Крігера, котельня має потужність 2,5 МВт та оснащена твердопаливним обладнанням, що працює на щепі, тирсі, дровах, торфі, а також дає можливість використовувати пілети, тріски, солому, кострицю, лушпиння. Такий підхід дозволяє економити 1,4 млн. грн. та 735 тис. куб. метрів природного газу.

Котельня КП «Житомиртеплокомуненерго» завдяки встановленим електричним водогрійним котлам забезпечує безперебійним гарячим водопостачанням міську лікарню №2 та обласний перинатальний центр протягом всього року. Як наголосив директор КП «Житомиртеплокомуненерго» Дмитро Рогожин, реалізація проекту реконструкції тривала 2 місяці. Котельня не використовує газу та працює в автоматичному режимі.

Окрім цього, учасники семінару відвідали котельню КП «Житомиртеплокомуненерго» на вул. Київській, 25, на якій завдяки встановленню теплового насосу вирішено проблему відсутності цілорічного гарячого водопостачання для дитячого садка. За новою схемою котельня працює з 2009 року, а з 2013 року працює в повністю автоматичному режимі й дає можливість економити 23% газу. В цілому, коефіцієнт корисної дії становить 93 – 94%

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Попутав лихий цигана ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ