4 мешканців області стали переможцями Всеукраїнського конкурсу дитячої творчості на протипожежну тематику

4 мешканців області стали переможцями Всеукраїнського конкурсу дитячої творчості на протипожежну тематику

11.07.14 15:17 0 1340
Добровільне пожежне товариство України спільно з Державною службою України з надзвичайних ситуацій організували та провели у 2014 році Всеукраїнський конкурс дитячих малюнків та робіт декоративно-прикладного мистецтва на пожежну та техногенну тематику. Конкурс стартував у лютому 2014 р., а закінчився у Києві в травні цього ж року.

Головні завдання конкурсу – підвищити інтерес у сфері виховання дітей та їх ставлення до пожежної та техногенної безпеки в державі; розвиток творчих здібностей у дітей, підвищення художньо-естетичного рівня робіт на протипожежну та техногенну тематику; залучення дітей та молоді до вивчення історії ДСНС України та Добровільного пожежного товариства України.

Усіх учасників розподілено на три вікові категорії: від 6 до 10; від 11 до 14 та від 15 до 18 років.Оцінювання робіт проводилось за наступними категоріями: змістовність, оригінальність, вдала композиція, художній рівень, кольорове вирішення.

Загалом в конкурсі прийняли участь тисячі дітей. Тільки на заключний етап надійшло сотні малюнків та творів декоративно-прикладного мистецтва, – зазначив начальник відділу пожежно-профілактичної роботи Добровільного пожежного товариства України Валентин Стоєцький. Використовували найрізноманітніші матеріали: папір, соломку, дерево, глину, бісер, пластилін, текстильні матеріали та ін. Роботи виконано за допомогою різноманітних технік: аплікація, батик, квілінг, ліплення, плетіння, м’яка іграшка, випалювання тощо.

Нагадаємо, що обласний оргкомітет Житомирської області відібрав для всеукраїнського етапу 10 малюнків та 15 творів декоративно-прикладного мистецтва. Серед них, членам суддівської колегії заключного етапу найбільше запам’ятались - макет пожежного щита з набором первинних засобів пожежогасіння Олександра Крушинського, Миколи Лоханчука та Едуарда Цимбровича із села Волиця Андрушівського району, м’яка плетена іграшка “Рятувальник» Юлії Климчик із Малих Мошківців цього ж району, пластиліновий вогнеборець Олександра Плеханова із Кам’янки Попільнянського району. Євген Патлай, який навчається в Житомирському екологічному ліцеї №24, вирізьбив із дерева емблему пожежних-рятувальників. Майстерністю також здивували «Героїчна сім’я» Олени Римар із Житомира, пластилінова картина «При пожежі точно знай, «101» ти викликай» Данила Сокарчука із Бердичева та багато інших робіт.

Отже, за результатами Всеукраїнський конкурс дитячих малюнків і робіт декоративно-прикладного мистецтва на пожежну та техногенну тематику Житомирщина має 4 переможців:

у молодшій віковій категорії ( 6-10 років):

- ІІ місце у номінації «Робота декоративно-прикладної творчості» - Ірина Мостіпака, м. Житомир ( об’ємна картина в техніці квілінг “Збережімо землю від вогню»);

- ІІІ місце у номінації «Малюнок» - Авраменко Артур, смт Довбиш Баранівського району («Діти проти надзвичайних ситуацій»).

у середній віковій категорії (11-14 років):

- І місце у номінації «Робота декоративно-прикладної творчості» - Олександр Крушинський, Микола Лоханчук, Едуард Цимбрович, с. Волиця Андрушівського району (макет пожежного щита).

у старшій віковій категорії (15-18 років):

- І місце у номінації «Малюнок» - Наталія Долгунська, м. Житомир («Пожежники, наше життя у наших руках»).

Тож Житомирський край пишається своїми переможцями і бажає їм в подальшому підкорення пожежного та техногенного Олімпу!

У ДСНС у Житомирській області

Результати Всеукраїнського конкурсу дитячих малюнків та робіт декоративно-прикладного мистецтва на пожежну та техногенну тематику у науково-виробничому журналі «Пожежна та техногенна безпека №6 (2014)
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинські спортсменки ...
Наступна новина: 19-річну шахрайку, котра ...

КОМЕНТАРІ