На Житомирщині за останні 5 діб прийняли та розмістили 174 вимушених переселенців

На Житомирщині за останні 5 діб прийняли та розмістили 174 вимушених переселенців

11.07.14 12:06 0 1072
9 липня у Житомирі відбулося засідання регіонального координаційного штабу з питань розміщення громадян, які прибувають з тимчасово окупованих територій та районів проведення антитерористичної операції до Житомирської області.

Керівник штабу Ірина Супрун повідомила, що на даний час в області прийнято та розміщено 1176 осіб, серед яких 832 з Донецької та Луганської областей, а також 344 – з АР Крим. З них 368 осіб проживає в готелях й санаторіях, решта 808 осіб мали можливість оселитися у родичів та близьких. Харчування громадян у місцях масового поселення організоване волонтерськими та громадськими організаціями. Проводиться постійна робота з меценатами, спонсорами, підприємцями, громадами з надання необхідної допомоги.

Перший заступник начальника

Управління ДСНС у Житомирській області Василь Кучин зауважив, що психологи Управління систематично відвідують заклади, де тимчасово проживають переселенці та проводять кваліфіковану роботу щодо підняття у них морального духу та надання психологічної допомоги. 10 липня до області планує прибути ще 5 сімей, для яких наразі підбирають умови для тимчасового проживання.

Було звернуто увагу членів Штабу на ідентифікації осіб, що прибувають із районів проведення АТО. Багато із них прибувають без жодних документів, а це в свою чергу ускладнює надання будь-яких видів послуг і допомоги. У зв’язку з чим було прийнято рішення щодо розроблення форми документу, який спростить ідентифікацію вимушених переселенців. Міграційна служба в свою чергу може видавати переселенцям довідку про тимчасову реєстрацію, якщо до них буде направлена заява від господаря житла в приватному секторі, котрий прихистив таких осіб, або від готелю чи санаторію.

На засіданні Штабу також обговорювалося питання медичного огляду для вимушених переселенців, проходження флюорографії та іншого медичного забезпечення. Для зручності діагностичні послуги цій категорії населення надаватимуться в Житомирському обласному діагностичному центрі, а за потреби – лікувальні в обласній клінічній лікарні ім. О. Гербачевського.

Нагадаємо, що у цілодобовому режимі працює робоча група Штабу, діє телефон «гарячої лінії» з опрацювання звернень, збору та аналізу повідомлень (0412-47-44-69 з 18.00 до 20.00 год., 0412-41-34-90, 0412-47-50-00 з 20.00 до 08.00 год.), Також переселенці зі Сходу можуть звертатися до оперативно-рятувальної служби за єдиним номером «101» як зі стаціонарного, так і з мобільного телефону. На веб-сайті Управління ДСНС в області www.zhytomyr.mns.gov.ua розміщена уся необхідна інформація для переселенців із тимчасово окупованої території та районів проведення АТО.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ДАІ Рівненщини зібрала ...
Наступна новина: У Волинській області за ...

КОМЕНТАРІ