У селі Скірце Горохівського району відбулися поминальні заходи з вшанування жертв Волинської трагедії

У селі Скірце Горохівського району відбулися поминальні заходи з вшанування жертв Волинської трагедії

12.07.14 17:38 0 1150
У селі Скірце Горохівського району відбулося поминальне богослужіння з вшанування жертв Волинської трагедії.

для пошанування пам’яті жертв понад 70 років тому українців та поляків зібралися понад сотня громадян України та Польщі. До спільної молитви також приєдналися голова Волинської облдержадміністрації Григорій Пустовіт, Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Польща в Україні Генрик Літвин, Віце-консул Генерального Консульства Республіки Польща в Луцьку Кшиштоф Савіцкі.

На старовинному римо-католицькому цвинтарі, де у 1943 році було спалено польський костьол, єпископ, керівник Луцької дієцезії Римо-католицької церкви в Україні Віталій Скоморовський відслужив поминальну літургію.

Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Польща в Україні Генрик Літвин подякував усім, хто прийшов помолитися за загиблих. “ ми - разом. Україна і Польща нині - добрі сусіди, однак пам'ять тих страшних років мусить бути збережена, як пересторога для наших нащадків”, - наголосив Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Польща в Україні.

“Це - наша спільна трагедія, допустити такого у майбутньому не можна. Ця пам’ять вчить нас любити й шанувати ближнього. Польський народ є другом України. І ми як ніколи, у непростий для держави час, відчуваємо підтримку братнього польського народу ”, - підкреслив голова Волинської облдержадміністрації Григорій Пустовіт.

Після поминального богослужіння відбулося покладання квітів до пам’ятного знака загиблим.

Пізніше голова облдержадміністрації Григорій Пустовіт поклав квіти до пам’ятного знака загиблим українцям у селі Красний Сад Горохівського району.

У неділю, 13 липня, о 10 год. у Луцьку, в римсько-католицькому кафедральному соборі Святих Петра і Павла відбудеться поминальне богослужіння з вшанування пам’яті жертв Волинської трагедії.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ