Григорій Пустовіт: Адміністративно-територіальна реформа - це перш за все механізм, що дозволить громадам на місцях виявляти більше самостійності та ініціативності

Григорій Пустовіт: Адміністративно-територіальна реформа - це перш за все механізм, що дозволить громадам на місцях виявляти більше самостійності та ініціативності

12.07.14 11:19 0 1097
Польща розуміє важливість здійснення реформ в Україні. З огляду на власний досвід, наші західні сусіди чи не найважливішими вважають зміни у системі місцевого самоврядування. Про це розповів Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Польща в Україні Генрик Літвин в ході зустрічі з головою облдержадміністрації Григорієм Пустовітом.

“Наша експертна група працює в Міністерстві регіонального розвитку України, надає необхідні консультації українським фахівцям. Ми маємо надію, що необхідний пакет проектів законів щодо адміністративно-територіальної реформи найближчим часом буде винесено на розгляд Верховної Ради України”, - наголосив Генрик Літвин.

“Адміністративно-територіальна реформа - це перш за все механізм, який дозволить громадам на місцях виявляти більше самостійності та ініціативності. А найголовніше - втілення таких реформ врешті-решт дозволить нам відійти від соціалістичних принципів роботи”, - підкреслив голова облдержадміністрації Григорій Пустовіт.

“Коли місцеві громади отримають більше прав, в тому числі й більше коштів, в них з'являється шанс реалізувати себе, свої прагнення, побороти пасивність”, - наголосив він.

Водночас, голова облдержадміністрації зауважив, що впроваджуючи реформи, в Україні будуть опиратися на польський досвід.

“Ваші напрацювання є корисними для України, ми будемо йти вже торованим шляхом, за що я дуже вдячний нашим сусідам”, - зазначив Григорій Пустовіт.

Учасники зустрічі також погодилися з тим, що впровадження реформи повинно супроводжуватися широкою інформаційно-роз'яснювальною кампанією, щоб доносити до людей правдиву інформацією.

Учать у зустрічі також взяли консул, керівник відділу з питань культури Генерального Консульства Республіки Польща в Луцьку Кшиштоф Савіцкі та начальник управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції ОДА Андрій Ломага.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ