Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Польща в Україні Г.Літвин: Польська сторона готова допомагати у придбанні бронежилетів, касок та інших засобів особистого захисту для українських військових

Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Польща в Україні Г.Літвин: Польська сторона готова допомагати у придбанні бронежилетів, касок та інших засобів особистого захисту для українських військових

12.07.14 13:25 0 1206
Польська сторона готова допомагати у придбанні бронежилетів, касок та інших засобів особистого захисту для українських військових. На цьому наголосив Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Польща в Україні Генрик Літвин на зустрічі з головою Волинської облдержадміністрації Григорієм Пустовітом.

Нагадаємо, нещодавно в українських волонтерів, які за власною ініціативою купували у сусідній країні засоби захисту та переправляли для подальшої передачі мобілізованим, виникли певні труднощі на кордоні. Тому голова облдержадміністрації не міг оминути цієї теми під час шньої розмови з польським високопосадовцем.

“Ще в квітні цього року був напрацьований механізм таких закупівель із Міністерством внутрішніх справ України та Міністерством оборони. Було чітко визначено алгоритм дій. Офіційний польський виробник гарантує якість, його продукція має необхідний сертифікат і в такому разі проблем на кордоні не виникає”, - розповів Генрик Літвин.

“Закупівля засобів захисту повинна йти централізовано, при наявності усіх необхідних документів. Зі свого боку польський виробник гарантує якість та безпеку продукції, за прийнятною ціною. В іншому випадку, коли купують бронежилети через посередників, гарантувати якість ніхто не може, як і невисоку вартість”, - наголосив Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Польща в Україні.

Генрик Літвин також повідомив, що офіційне роз'яснення механізмів закупівлі засобів захисту в Республіці Польща, як і перелік необхідних для цього документів, найближчим часом буде оприлюднено на офіційному сайті Генерального Консульства Республіки Польща у Луцьку.

У свою чергу, голова облдержадміністрації Григорій Пустовіт дав доручення, аби така ж інформація була розміщена й у місцевих ЗМІ та офіційному сайті ОДА.

Учать у зустрічі також взяли консул, керівник відділу з питань культури Генерального Консульства Республіки Польща в Луцьку Кшиштоф Савіцкі та начальник управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції ОДА Андрій Ломага.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Рівненські дільничні ...

КОМЕНТАРІ