Голова облдержадміністрації Григорій Пустовіт зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Польща в Україні Генриком Літвином

Голова облдержадміністрації Григорій Пустовіт зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Польща в Україні Генриком Літвином

12.07.14 12:42 0 1194
Голова облдержадміністрації Григорій Пустовіт зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Польща в Україні Генриком Літвином.

Обговорено стан та перспективи співробітництва Волинської області та Польщі.

Григорій Пустовіт насамперед наголосив, що «з польськими сусідами налагоджені дружні та партнерські стосунки. І Польща була, та залишається одним з найбільших бізнесових партнерів нашого регіону, а за об'ємом торговельного обороту посідає друге місце. Зокрема, за словами голови Волинської ОДА, від початку цього року обсяг товарообігу становив 82 млн грн. З них більше частини припадає на експортні операції.

“Ми ставимо собі мету - повноцінне членство України в Євросоюзі. І підтримка Республіки Польща для нас є вкрай важливою. Ми дуже цінуємо польський досвід, напрацювання, технології”, - зауважив голова облдержадміністрації та відзначив напрацювання двох країн та їх прикордонних регіонів в рамках транскордонного співробітництва “Польща-Білорусь-Україна”.

“Україна зробила однозначний вибір - це шлях в Європу і майбутнє - у родині європейських народів. Наш народ підтримує таку мету. Адже ваша держава має право на повноцінне членство в Євросоюзі, бо це гарантує стабільність континенту в майбутньому. Україна потрібна Європі, і навпаки. Позиція Польщі однозначна - треба підтримати свою сусідку та допомогти їй, поділитися напрацюваннями та досвідом європейських реформ”, - наголосив Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні Генрик Літвин.

“У вас у перспективі - зміна цілої країни, вступ до Європейського Союзу, позбавлення застарілих методів управління. Є ваша добра воля - Польща підтримує її”, - зазначив Генрик Літвин.

Учать у зустрічі також взяли консул, керівник відділу з питань культури Генерального Консульства Республіки Польща в Луцьку Кшиштоф Савіцкі та начальник управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції ОДА Андрій Ломага.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ