У міській раді відбувається семінар депутатів та представників культурних установ Луцька, Івано-Франківська та Жешува

У міській раді відбувається семінар депутатів та представників культурних установ Луцька, Івано-Франківська та Жешува

12.07.14 15:29 0 1174
У приміщенні Луцької міської ради в рамках проекту «Спільна мережа співпраці у сфері культури та соціального захисту для розвитку міст з польсько-українського прикордоння», що співфінансується з Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2007-2013, відбулася зустріч міського голови Миколи Романюка та депутатів Луцької міської ради з депутатами і представниками культурних установ Жешува та Івано-Франківська.

Микола Романюк привітав гостей у нашому місті та у своєму виступі акцентував, що цей проект цікавий, неординарний, бо пов’язаний з національними традиціями, культурою, а це є основою кожного народу, адже якщо ми забудемо свої традиції, у нас не буде майбутнього. «Багато робиться для розвитку нашої культури у Луцьку, є чимало хороших напрацювань в Івано-Франківську, Жешуві, але такий спільний проект породжує дружбу культур і традицій. Зрештою, він говорить і про дружбу людей. І чим більше буде таких проектів, чим більше люди будуть зустрічатися на фестивалях, а не на переговорах, що ми, на жаль, тепер бачимо в Україні, люди будуть щасливішими і буде мир на землі», – сказав Микола Романюк. Він також повідомив, що планували цього року провести спільний фестиваль та, у зв’язку з подіями у державі, довелося його перенести. Міський голова висловив сподівання, що згодом він обов’язково відбудеться. Також подякував усім, хто бере участь у реалізації проекту, що зближує народи.

Присутній на зустрічі Голова Ради міста Жешув Анжей Дец також порадів з того, що співпраця культур розпочалася і розвивається. Адже культурна співпраця допоможе налагоджувати і економічну співпрацю.

Про важливість проекту говорив у своєму виступі заступник начальника управління культури Івано-Франківської міської ради Любомир Никорак.

Модератором зустрічі був депутат Луцької міської ради, голова постійної комісії з питань освіти, науки, культури, мови Анатолій Пархом’юк.

Учасники зустрічі обговорюють питання налагодження співпраці у сфері культури. Тому у семінарі беруть участь представники управлінь культури, установ та організацій, що працюють у сфері культури, туризму та міжнародного співробітництва партнерських міст.

Учасники зустрічі знайомляться із діяльністю своїх колег із партнерських міст, а також діляться власними напрацюваннями. Налагоджені контакти створять можливості для дальшої співпраці, зокрема, у рамках проектів Європейського Союзу.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ