Отримуєте готівку через банкомат? Будьте обережні: діють шахраї!

Отримуєте готівку через банкомат? Будьте обережні: діють шахраї!

12.07.14 08:10 0 1320
Винахідливість зловмисників не стоїть на місці. Як тільки не урізноманітнюють вони свої шахрайські схеми у пошуках легкої наживи. Щораз хитріші, продуктивніші методи та пристрої для обману громадян створюють злочинці у сфері банківського обслуговування. Тепер їх жертвою може стати будь-яка людина, котра користується банківською карткою.

На території Волинської області почастішали випадки вчинення шахрайських дій за схемою «кеш-тренінг». Її суть у тому, що зловмисники встановлюють на банкоматі спеціальні пристрої, які перешкоджають видачі грошових купюр. Клієнт банка намагається зняти гроші із картки, але їх не отримує, натомість кошти списуються із рахунку власника.

Шахраї вмонтовують у банкомат спеціальну накладку, до якої кріплять клейку стрічку. Коли клієнт здійснює банківську операцію, в ході якої відбувається фактична видача коштів, то купюри не потрапляють до рук власника, а приклеюються до цієї стрічки. Згодом зловмисники демонтують пристрій, а разом із ним ваші гроші.

Правоохоронці радять: якщо у вас виникли проблеми при здійсненні будь-яких банківських операцій при користуванні банкоматом, спочатку зверніться у найближче відділення банку. Обов’язково зберігайте чек про отримання вами коштів із рахунку. Якщо ж ви все-таки стали жертвою зловмисників, не гайте часу, повідомте про це правоохоронні органи.

СЗГ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопілля: ...
Наступна новина: За фактом опору працівникам ...

КОМЕНТАРІ