На Волині триває профілактична операція "Мак-2014"

На Волині триває профілактична операція "Мак-2014"

12.07.14 12:21 0 1208
За добу правоохоронці області виявили нові посіви маку та знищили понад 5 тисяч кущів нарковмісної рослини.

Не уникне відповідальності 48-річна мешканка Ковельського району, яка на власному городі вирощувала 1227 рослин снодійного маку. Чимале насадження помітили працівники сектору дільничних інспекторів міліції під час подворового обходу.

Не пасуть задніх і працівники міліції Рожищенського району. За добу правоохоронці виявили три факти незаконного вирощування снодійного маку та вилучили близько чотирьох тисяч кущів забороненої рослини. Співробітники кримінальної міліції у справах дітей на присадибній земельній ділянці 68-річної жінки виявили нелегальний посів 551 куща опіумної рослини. Дільничні інспектори міліції на городі 54-річної жительки також помітили грядку з посівом нарковмісної рослини, на якій нарахували 2200 кущів. А на присадибній земельній ділянці 53-річної жінки виявили 1152 кущі маку, який вона посіяла для власних потреб.

Усі рослини вилучили та направили на експертизу в Науково-дослідний експертно-криміналістичний центр при УМВС України у Волинській області. Відомості про даний факт будуть внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України.

За вирощування маку порушниці закону притягуються до відповідальності вперше, але незнання законів, як відомо, не звільняє їх від покарання.

Ні чималі суми штрафів, ні кримінальна відповідальність не стримують людей від культивування нарковмісних рослин. Тому правоохоронці вкотре нагадують громадянам, що за вирощування сотні рослин снодійного маку чи десяти конопель доведеться сплатити штраф від вісімнадцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. У випадку, коли виявлено від ста до п`ятисот рослин маку чи конопель у кількості від десяти до п`ятдесяти рослин – господаря буде покарано штрафом від ста до п`ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або заарештовано на термін до шести місяців, або покарано обмеженням волі на строк до трьох років. За незаконний посів або незаконне вирощування снодійного маку в кількості п`ятисот і більше рослин чи конопель у кількості п`ятдесят і більше рослин передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

СЗГ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ