Волинська облрада підтримала позицію фракції ВО "Свобода" щодо дострокових парламентських виборів

Волинська облрада підтримала позицію фракції ВО "Свобода" щодо дострокових парламентських виборів

12.07.14 10:37 0 1077
11 липня 2014 року Волинська облрада підтримала депутатський запит свободівця, першого заступника голови облради Олександра Пирожика, який озвучив позицію фракції ВО "Свобода" у Волинській обласній раді щодо необхідності виконання вимог Майдану та вжиття заходів для дострокового припинення повноважень парламенту 7-го скликання.

Подаємо текст запиту повністю:

"Достроковими виборами президента український народ розпочав процес оновлення влади. Наступним кроком має стати проведення дострокових виборів Верховної Ради. Україна має обрати новий парламент, здатний ухвалити закони, які демонтують олігархічно-корупційну систему, дозволять громадянам реально контролювати владу і стати справжніми господарями в своїй державі.

Проведення дострокових виборів парламенту підтримує абсолютна більшість українців. Це – вимога Революції гідності і її має бути виконано.

В умовах протистояння російській агресії перевибори Верховної Ради є ключовим завданням для очищення влади від агентів Москви і олігархів, зміцнення національної безпеки та створення сильної проукраїнської депутатської більшості в новому парламенті.

Перевибори дадуть змогу очистити парламент від пособників Путіна – депутатів із фракцій Партії регіонів та КПУ, що послідовно саботують ухвалення законів, які спрямовані на протидію російській агресії, і фактично підтримують терористів.

Нинішній склад Верховної Ради є реальною загрозою для реваншу корупційно-олігархічного режиму, зради національних інтересів та капітуляції перед вимогами російського агресора.

В чинному скликанні парламенту більшість мандатів належить колишнім однопартійцям і попутникам Януковича, а фракції політичних сил, що разом із народом здійснили Революцію гідності, налічують всього 165 народних депутатів і самостійно не можуть ухвалити жодного рішення.

Колишні поплічники Януковича послідовно ігнорують ухвалення важливих законів про люстрацію, відновлення довіри до судової системи, відкриття державного реєстру прав власності на нерухоме майно, заборону комуністичної ідеології, скасування недоторканності народних депутатів, президента та суддів, запровадження відповідальності народного депутата за порушення принципу особистого голосування тощо.

Уже третій місяць колишня депутатська більшість Януковича не дає згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народних депутатів, які організували ухвалення диктаторських законів 16 січня цього року, а також тих, які зрадили Україну і стали пособниками російського агресора.

Така бездіяльність і саботаж у парламенті є злочинними, тому їй має бути покладено кінець. З огляду на це звертаємося до Верховної Ради України з вимогою вжити заходів для дострокового припинення повноважень парламенту 7-го скликання, відповідно до статті 90 Конституції України.

Також вимагаємо від Верховної Ради України ухвалити закон про вибори парламенту за пропорційною виборчою системою з відкритими списками. Це дасть змогу суттєво посилити вплив громадян на формування персонального складу нового парламенту та мінімізувати корупційні й адміністративні загрози нинішньої змішаної виборчої системи".

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ