У Хмельницькому бійці роти міліції особливого призначення «Богдан» присягнули на вірність Україні

У Хмельницькому бійці роти міліції особливого призначення «Богдан» присягнули на вірність Україні

12.07.14 17:16 0 1214
Уже в суботу 100 добровольців вирушить на Схід, в зону АТО, де змінять на бойових постах своїх колег.

В урочистостях з нагоди прийняття присяги бійцями роти «Богдан» взяли участь голова обласної ради Іван Гончар, губернатор Хмельницької області Леонід Прус, керівництво обласного управління внутрішніх справ та інших правоохоронних органів, представники громадських організацій і духовенства, а також рідні та близькі новобранців.

Привітати «богданівців» приїхали також заступник Міністра внутрішніх справ Микола Величкович та начальник Департаменту організації діяльності підрозділів міліції особливого призначення МВС Віктор Чалаван.

У своїй вітальній промові до новобранців начальник УМВС Олександр Розізнаний, зокрема, зазначив:

— Я переконаний, що кожен з вас з честю виконає свій службовий обов’язок та гідно боротиметься за збереження територіальної цілісності нашої держави, за повернення миру і добробуту у наші домівки, за спокій на вулицях українських міст і сіл. Пам’ятайте, що ви — наша гордість і надія. Хмельниччина пишається вами і покладає великі сподівання.

Серед добровольців, які вступили до роти, є чимало колишніх правоохоронців та військових, але є й люди цілком «мирних» професій — водії, фрезерувальники і навіть один поет. Вони різні за віком — від 19 до 57 років. Дехто тільки закінчив навчання, а інші вже виховують дітей та онуків. Усі вони різні, але об’єднує їх одне — бажання служити рідній державі і захистити її від ненаситного агресора.

— ви склали другу присягу, бо першу кожен з вас прийняв у своєму серці, коли вирішив добровольцем записатися у роту «Богдан», — звертаючись до новобранців, сказав начальник Департаменту організації діяльності підрозділів міліції особливого призначення МВС Віктор Чалаван.

Усіх гостей свята цікавило матеріально-технічне забезпечення роти, адже від цього залежить і боєздатність бійців, і їхня особиста безпека. Керівництво УМВС запевнило, що воно перебуває на досить високому рівні — усі правоохоронці забезпечені формою, зброєю, спецзасобами, технікою. Немає проблем ні з харчуванням, ні з побутовими умовами. У цьому присутні переконалися під час оглядової екскурсії територією тренувальної бази «богданівців».

Досягти такого рівня забезпечення роти впродовж місяця власними зусиллями було б вкрай важко. Тож начальник обласного управління внутрішніх справ Олександр Розізнаний висловив щиру вдячність за допомогу представникам влади, громадських організацій та усім небайдужим громадянам:

— Менш ніж за місяць ми провели роботу по комплектуванню спецпідрозділу, навчанню та матеріально-технічному забезпеченню його бійців. Це стало можливим лише завдяки об’єднанню зусиль, розумінню та підтримці з боку органів місцевої влади та громадськості.

До речі, у показових виступах «богданівці» продемонстрували присутнім, чого вони навчилися впродовж місяця. І, варто сказати, це справило неабияке враження на глядачів.

Звертаючись до бійців роти «Богдан», заступник Міністра внутрішніх справ Микола Величкович наголосив на тому, що народ знову повернувся обличчям до міліції і бачить в людях у формі не ворогів, а захисників. Тож на шніх новобранців покладається велика відповідальність виправдати надії та сподівання мільйонів українців.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: Ірина Сех: «Трускавець ...

КОМЕНТАРІ