На Хмельниччині у Кам'янець-Подільському районі працівники Державтоінспекції перехопили більше 20 тонн нелегального сала та м'яса

На Хмельниччині у Кам'янець-Подільському районі працівники Державтоінспекції перехопили більше 20 тонн нелегального сала та м'яса

12.07.14 09:53 0 1067
Супровідні документи не відповідали товарові, який перевозився. Не було інформації про якість та терміни зберігання продукції тваринного походження.

Водій автомобіля «DAF» з напівпричепом одразу викликав підозру у вартових дороги, оскільки не зміг пояснити, куди він прямує і що перевозить. Лише розповів, що їде зі Львова. А автомобіль його взагалі зареєстрований в Черкаській області.

Під час перевірки документів на вантаж було встановлено, що фактичного місця його вивантаження немає. Це дало підстави викликати слідчо-оперативну групу, яка після огляду в присутності свідків напівпричепа-рефрижератора встановила, що водій перевозив продукцію тваринного походження іноземного виробництва, а саме: 21,5 тонну сала та 2 тонни 800 кілограмів свинини.

Продукція перевозилась без відповідних документів про якість та терміни зберігання, тож увесь вантаж було вилучено і направлено на експертизу. Наразі матеріали знаходяться в адміністративному суді м. Хмельницького, де вирішується питання щодо утилізації вантажу.

Подібні дії підпадають під статтю 107 «Порушення правил щодо карантину тварин та інших ветеринарно-санітарних вимог» Кодексу України про адміністративні правопорушення, яка передбачає відповідальність у вигляді накладення штрафу на громадян в розмірі від трьох до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Шахтар зіграє з Бордо
Наступна новина: На Волині тривають ...

КОМЕНТАРІ