Після звільнення 14 працівників театр Лесі Українки втратив репертуар, – депутат ЛМР

Після звільнення 14 працівників театр Лесі Українки втратив репертуар, – депутат ЛМР

12.07.14 15:52 0 1165
Після того, як з Львівського драматичного театру імені Лесі України звільнили 14 працівників, театр втратив увесь напрацьований до цього часу репертуар.

На цьому під час сесії ЛМР 10 липня наголосив у своєму запиті до мера Львова депутат Тарас Семущак.

Він повідомив, що до нього з проханням про допомогу звернулась художній керівник театру (2009-2014 роки), заслужена артистка України Людмила Колосович.

«Згідно зі зверненням, 30 червня 2014 року з театру було безпідставно звільнено 14 працівників. Після їх звільнення театр втратив увесь напрацьований до цього часу репертуар: «Лісова пісня» Лесі Українки; «Євангеліє від Юди» Лесі Українки; «Мати-наймичка» Т.Г.Шевченка; «Стіна» за творами Т.Г.Шевченка та Ю.Щербака, інсценізація Л.Колосович; «Собака на сіні» Лопе де Вега; «І все-таки я тебе зраджу» Неди Нежданої тощо», – йдеться у запиті депутата ЛМР.

Відтак, Тарас Семущак попросив міського голову створити комісію для перевірки законності звільнення працівників театру, до складу якої б увійшли також члени депутатської комісії культури, промоцій, ЗМІ та туризму.

Натомість, прес-служба ЛМР повідомила, що новий директор Львівського драматичного театру імені Лесі України Олексій Коломійцев не продовжив контракти з 14-ма працівниками театру через зміну кадрової політики.

«З працівниками театру було укладено контракт на рік. Відповідно, його по закінченню можна або продовжити, або ні. Новий керівник театру проводить зміни у кадровій політиці, на що має право згідно з чинним законодавством. З цими 14-ма працівниками договори після перегляду не продовжили, директор має таку можливість», – розповіла заступник начальника управління культури ЛМР Ірина Магдиш.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Тернопіллі сумуємо…

КОМЕНТАРІ