Стара Європа просто боїться інтеграції України та Польщі, – польський музикант

Стара Європа просто боїться інтеграції України та Польщі, – польський музикант

12.07.14 12:53 0 1169
Як і в перші місяці Революції гідності, зараз Європа спить. Насправді ж Стара Європа живе виключно своїми зацікавленнями. Основними управлінськими країнами ЄС є Франція та Німеччина. А у них – свої інтереси з Росією. Однак, що стосується Польщі, то ця держава завжди підтримувала і буде підтримувати український народ.

Таку думку під час ефіру політичного ток-шоу «Прямим текстом» з Остапом Дроздовим (щочетверга о 22:10 на телеканалі ZIK) висловив лідер українсько-польського гурту «Taraka» Кароль Кус.

У лютому, коли в Україні відбувалися найдраматичніші та, водночас, найпіковіші події Революції гідності, саме гурт «Taraka» випустив пісню «Подай руку Україні», яку синхронно транслювали усі польські радіо- та телеканали.

«Мені здається, що глибока інтеграція України і Польщі, у якій буде 90 млн людей, може становити суттєву загрозу для країн «Старої Європи». Польща і Україна мають дуже багату спільну слов‘янську культуру, інтелектуальний потенціал та працьовиті народи. Ми вже довели, як багато наші країни можуть віддати за демократію і добробут. Тож «Стара Європа» цього просто боїться. Ми усі повинні працювати над тим, щоб якомога швидше зруйнувати бар’єри між Україною та Польщею. Ми з нетерпінням чекаємо того часу, коли зможемо приїжджати одні до одних без кордонів та віз», – зізнався Кароль Кус.

Про бажання єдності поляків з Україною говорив і присутній у студії інший учасник гурту «Taraka» – українець Мар’ян Ломага. Зокрема, він зазначив, що як українець відчуває неабияку підтримку з боку Польщі.

«Коли в Брюсселі Президент України підписував другу частину угоди з ЄС, у Жешуві з цієї нагоди був великий концерт. Там виступали українські та польські гурти та відбувалась пряма трансляція на польські телеканали. Поляки сприймали це як і свою перемогу», – розповів Мар’ян Ломага.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ