В’ятрович: Путіну не слід забувати, ефективність брехні у ЗМІ велика, але не тривала

В’ятрович: Путіну не слід забувати, ефективність брехні у ЗМІ велика, але не тривала

12.07.14 14:13 0 1189
Захоплення Путіна спадком Геббельса не випадкове. Втім, Президент Росії недовчив історію і забув, що головний нацистський пропагандист покінчив життя самогубством, аби не потрапити під міжнародний трибунал.

Як повідомили у прес-службі Українського інституту національної пам’яті.

Директор Українського інституту національної пам’яті історик Володимир В’ятрович прокоментував слова президента Росії Володимира Путіна, де той захоплюється талантами Йозефа Геббельса, райхсміністра народної освіти та пропаганди нацистської Німеччини.

«Висловлене Путіним захоплення талантами Йозефа Геббельса не випадкове. Путін не просто вивчав спадок головного нацистського пропагандиста, а в повній мірі використовує його в інформаційній війні проти України. Брехня, оперта на ще більшу брехню і поширена засобами масової інформації (тоді – радіо, газети, кіно; тепер ще й телебачення та Інтернет) стала головним інструментом впливу на суспільну свідомість. Ефективність цієї технології велика – мільйони людей стають жертвами пропаганди, перетворюються у слухняних гвинтиків системи», – заявив В. В’ятрович.

«Проте Володимиру Путіну не слід забувати: ця ефективність є короткотривалою, – нагадує директор Українського інституту національної пам’яті. – Успіхи Геббельса закінчилися самогубством, яке врятувало його від можливості опинитися на лаві підсудних міжнародного трибуналу».

Геббельс покінчив життя самогубством 1 травня 1945 року, за тиждень до капітуляції нацистської Німеччини. Останніми людьми, для кого «таланти» Геббельса стали без перебільшення вбивчими, були його дружина та троє дітей. Нацистський міністр отруїв їх разом із собою.

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін заявив, що боротиметься з проявами нацизму. При цьому він назвав фашистського міністра пропаганди Геббельса талановитою людиною.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Жебраки на вулицях Львова

КОМЕНТАРІ