У навчальних закладах Львова учням розказуватимуть про агресію путінської Росії

У навчальних закладах Львова учням розказуватимуть про агресію путінської Росії

12.07.14 15:05 0 1214
У навчальних закладах Львова впродовж 2014 року проводитимуть інформаційно-виховні години, під час яких будуть пояснювати політичну ситуацію в Україні у зв’язку з агресією Російської Федерації проти нашої держави.

Це передбачає затверджений депутатами ЛМР на сесії 10 липня план заходів з координації інформаційної діяльності та захисту інформаційної безпеки на території Львова у 2014-2016 роках.

«Управлінню освіти департаменту гуманітарної політики провести у навчальних закладах Львова інформаційно-виховні години з роз’ясненням політичної ситуації в Україні, агресії російської держави щодо України. Термін: впродовж 2014 року», – сказано в ухвалі «Про координацію інформаційної діяльності та захист інформаційної безпеки на території Львова у 2014-2016 роках».

У пояснювальній записці до цієї ухвали її автор – голова постійної комісії депутатської діяльності та законності ЛМР, свободівець Любомир Мельничук уточнює, що у навчальних закладах Львова мають бути проведені інформаційно-виховні години щодо шкідливості ідеології російського фашизму на тему: «Агресія путінської Росії проти України – прояв російського фашизму та шовінізму».

Крім того, ухвала передбачає, що управління культури ЛМР має забезпечити підтримку громадських ініціатив щодо протидії гастрольної діяльності музикантів, акторів та інших діячів шоу-бізнесу, які публічно підтримали агресію проти України. У пояснювальній записці Мельничук додає, що для ЗМІ та громадськості має бути підготовлений списків таких діячів.

Також, відповідно до ухвали, у Львові має бути сформована інформаційна група з експертного і громадського середовища для протидії антиукраїнській пропаганді з боку РФ; за участю ГО, представників нацменшин та релігійних громад проводитимуться прес-конференції та брифінги на тему «Єдина країна», також популяризаційні кампанії всеукраїнських друкованих ЗМІ, дитячих україномовних журналів. Комунальне підприємство «Редакція газети Львівської міської ради Ратуша» повинна здійснювати висвітлення виконання згаданої ухвали, а також запровадити рубрику «Геть російських окупантів!».

Нагадаємо, цією ж ухвалою ЛМР у Львові впроваджується маркування російських товарів та інформаційна кампанія на підтримку українського товаровиробника.

Суб’єкти господарювання, що здійснюють гуртову, роздібну торгівельну діяльність у закладах торгівлі, розміщених в окремих будівлях, МАФах, приміщеннях тощо на території Львова, повинні вжити заходів для спеціального помітного маркування товарів російського походження позначкою «Товари з Російської Федерації» з нанесенням зображення прапора РФ (із окремим нанесенням зображення прапора РФ на цінники товарів російського походження) та їх розміщення на окремих полицях; запровадження інформаційних стендів у торгівельних приміщеннях, де продають товари російського походження, з написом «Товари з Російської Федерації».

Департамент економічної політики ЛМР своєю чергою має забезпечити організацію та проведення в торгових мережах міста промоційної кампанії «Купуй українське» для збільшення попиту на вітчизняні товари.

Повністю текст ухвали «Про координацію інформаційної діяльності та захист інформаційної безпеки на території Львова у 2014-2016 роках» можна переглянути тут.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Круглий стіл на тему: ...

КОМЕНТАРІ