Івано-Франківщина: психологи У ДСНС в області продовжують надавати допомогу особам, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції

Івано-Франківщина: психологи У ДСНС в області продовжують надавати допомогу особам, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції

12.07.14 12:14 0 1195
На Прикарпаття продовжують прибувати мешканці Донецької та Луганської областей і з АР Крим у пошуку мирного та спокійного життя. За даними регіонального штабу з питань соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції, їх загальна кількість вже складає 721 особу, серед них дітей – 164, інвалідів та людей похилого віку 44 особи. Виїжджають, як правило потягом, набагато рідше – власним транспортом. Від У ДСНС в області для надання психологічної допомоги у штабі здійснюють чергування психолог та працівники, вони укладають угоди про тимчасове проживання на території області, допомагають словом і ділом.

Людмила Грисяк, психолог У ДСНС в області, каже, що люди переважно звертаються з питаннями соціального характеру, їх хвилює в, основному, житло, отримання соціальних виплат та працевлаштування, для студентів та школярів актуальне питання поновлення у навчальних закладах, адже багато хто планує залишитися на Прикарпатті жити.

Людей, котрі приїжджають на Івано-Франківщину, початково селять у готелі «Бандерштадт» в обласному центрі, або в гуртожитку в Тлумачі, потім люди, як правило, шукають різні варіанти. Винаймають або купують житло, дехто переїжджає жити у сільську місцевість, влаштовуються на роботу – таких 18 осіб. Наприклад, в Калуші живе жінка, яка приїхала з двома дітьми, і вже працює у бібліотеці, дехто тут навіть знаходить свою долю.

Окрему категорію переселенців займають сім’ї з дітьми, адже у них більше турбот, потрібно дбати не тільки про себе, а про дітей. Буквально вчора з Краматорська приїхала 22-річна жінка з трьома маленькими дітьми – найстаршій дитині трохи більше 3 років – найменшій – 7 місяців, нещодавно з Донеччини прибуло жінка з 4 дітьми, серед них є інвалід з дитинства. Тобто питань, які потрібно вирішувати швидко, вистачає, тож психологи та рятувальники У ДСНС в області та члени Координаційної ради з питань допомоги населенню у випадку виникнення НС роблять все можливе, щоб адаптувати людей до нових умов, допомогти їм вирішити всі проблеми – починаючи від побутових, включно з дитячим харчуванням і закінчуючи поновленням соціальних виплат та влаштуванням на роботу. Найважливіше у цих непростих умовах – створити позитивну і доброзичливу атмосферу, щоб люди, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції відчули свою важливість і потрібність, усвідомили, що найгірше позаду, знайшли в собі сили розпочати нове мирне життя. Потік таких людей не припиняється, вочевидь, їх кількість і далі буде збільшуватися з кожним днем, тому психологи та рятувальники У ДСНС і надалі будуть активно допомагати їх адаптації до мирного і спокійного життя.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Правоохоронці встановили ...

КОМЕНТАРІ