В Івано-Франківській області рятувальники знайомили зі специфікою своєї служби вихованців дитячо-юнацького вишкільного табору

В Івано-Франківській області рятувальники знайомили зі специфікою своєї служби вихованців дитячо-юнацького вишкільного табору

12.07.14 16:31 0 1146
Нещодавня зустріч з рятувальниками, котра відбулася в дитячо-юнацькому вишкільному таборі «Чота крилатих», що базується у мальовничому селі Луквиця Богородчанського району залишила після себе багато гарних вражень та позитивних емоцій, тому керівництво табору вирішило знову запросити до себе в гості працівників Управління ДСНС в області, цього разу вже для іншої зміни дітей – щоб поспілкуватися з рятувальниками і більше дізнатися про їх непросту, але таку потрібну людям професію.

Після урочистого шикування та спільної молитви, заступник начальника відділу зв’язків з ЗМІ та роботи з громадськістю У ДСНС в області полковник служби цивільного захисту Володимир Кузик зазначив, що професія рятувальника вимагає мужності та фізичної витривалості, адже доводиться працювати в екстремальних умовах, ризикуючи власним здоров’ям, а то й життям.

Також працівники Управління розповіли дітям про випадки пожеж та інших надзвичайних ситуацій, які трапилися на території області, про діяльність «Народної служби порятунку 101», про три­во­­­жні виїзди рятувальників на лік­відацію надзвичайних ситуацій та надання допомоги людям, котрі потрапили в біду. Також їм нагадали осно­вні правила безпечної поведінки при виявленні вибухонебезпечних предметів, користуванні електро- та га­зо­вими прила­дами, рятувальники не оминули увагою і небезпеки, пов’язані з проведенням літніх канікул.

А потім розпочалося найцікавіше – демонстрація пожежно-рятувального спорядження та обладнання, а також бойового одягу, яким рятувальники користуються під час під час гасіння пожеж і надання допомоги на водних об’єктах, у горах, під час гасіння пожеж. Дітям розповіли про будову і технічні можливості пожежного автомобіля, продемонстрували спеціальний одяг та спорядження, а також розповіли, як правильно користуватися вогнегасником.

Велику цікавість у дітей викликав виступ гірських рятувальників, які продемонстрували їм своє обладнання, а також розповіли про специфіку порятунку людей в гірській місцевості та на гірських швидкоплинних річках.

Не менш захоплюючим виявилося і знайомство з водолазами, які розповіли про способи порятунку на воді, а також покатали дітей на човні, і робили це не один раз, бо бажаючих було досить багато.

У свою чергу вихованці дитячо-юнацького вишкільного табору продемонстрували і свої вміння у володінні мистецтвом бойового гопака, їхня вправність, швидкість реакції та володіння різними засобами – від серпа до сокири – справили враження і на рятувальників.

Під час цієї зустрічі рятувальники не тільки розповідали про специфіку пожежно-рятувальної служби, а й відповідали на різноманітні запитання, адже дітей цікавили всі тонкощі професії рятувальника, а також те, в яких вищих закладах можна отримати відповідну освіту. Тож самі діти зізнаються, що вони дізналися багато цікавого і корисного, і по-новому відкрили для себе професію рятувальника.

Працівник табору – вчитель бойового гопака зі Львова Андрій Гачкевич каже, що тут відпочивають і гартують свій характер кілька десятків підлітків, які вчаться захищати себе і свою рідну землю, а ця зустріч з рятувальниками була дуже пізнавальною і у майбутньому виборі професії.

Також діти краще зрозуміли важливість дотримання правил безпеки життєдіяльності, дізналися, як вберегти себе і оточуючих від біди і усвідомили справжню цінність людського життя та здоров’я.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ