Останніми тижнями на Львівщину прибувають переважно переселенці з Луганської області, – Ірина Сех

Останніми тижнями на Львівщину прибувають переважно переселенці з Луганської області, – Ірина Сех

12.07.14 18:27 0 1197
Львівщина прийняла чергову групу внутрішньо переселених громадян, які приїхали зі східних областей України, – про це повідомила голова Львівської облдержадміністрації Ірина Сех.

«37 дітей шкільного віку в супроводі п’ятьох дорослих приїхали з Луганська поїздом. Ще 54 громадяни приїхали самостійно різними видами транспорту. Щодня Львівщина приймає 60-80 осіб, останніми днями – це переважно жителі Луганська та Луганської області, де відбуваються військові дії», – розповіла керівник області.

Вона зазначила, що всі тимчасово переміщені особи із зони АТО проживатимуть в закладах соціальної сфери, реабілітаційних центрах та гуртожитках області. Також, за словами Ірини Сех, організована робота щодо забезпечення їх гуманітарною допомогою і продуктами харчування.

«Водночас ситуація загострюється, кількість переселенців зростає. Тому обласна державна адміністрація змушена звертатися до центральних органів влади щодо координації тимчасового переселення із зони АТО. Ми звертаємося до уряду щодо надання фінансової допомоги Львівщині, яка першою почала приймати переселенців. Також ми просимо вирішити ще одну проблему, яка стосується санаторіїв та пансіонатів, які надали притулок жителям сходу. Йдеться про виплату їм кредиторської заборгованості з Фонду соціального страхування. Через ці борги заклади не можуть нормально функціонувати, їм погрожують вимкненням світла і постачальники вже відмовляються давати продукти в борг», – зазначила Ірина Сех.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Правоохоронці Волині ...
Наступна новина: На Тернопіллі працівники ...

КОМЕНТАРІ