Ірина Сех: «Трускавець прийняв понад дві сотні переселенців із Криму та східних областей»

Ірина Сех: «Трускавець прийняв понад дві сотні переселенців із Криму та східних областей»

12.07.14 17:17 0 1146
Починаючи від березня, коли на Львівщину почали прибувати перші переселенці з Криму, трускавецькі санаторії та пансіонати прийняли понад 200 осіб, – повідомила голова Львівської облдержадміністрації Ірина Сех.

«На наш заклик дати тимчасовий прихисток кримчанам, а пізніше – й жителям Донеччини й Луганщини відгукнулися керівники багатьох оздоровниць Трускавця, – зазначила Ірина Сех. – І зараз в цьому курортному місті перебувають переселенці й їх далі продовжують приймати. Тому мені прикро чути коментарі для ЗМІ заступника міського голови Трускавця Юрія Яворського про те, що місто відмовилося надати місця в пансіонатах переселенцям. Думаю, що ще прикріше це читати керівникам санаторіїв, які оселили в себе кримчан та донеччан. Причому переселенці там отримують найкращі умови – не тільки проживання й харчування, а й оздоровчі процедури», – зазначила Ірина Сех.

Вона також нагадала, що в санаторії «Женева» прийняли шахтарів, які врятувалися з полону сепаратистів – Олександра Вовка та Олександра Гурова з родиною. В «Бескиді» також розмістили п’ятьох донеччан, які були ув’язнені сепаратистами за допомогу українським військовим. Прихистили переселенців і «Джерело», і «Нафтуся Прикарпаття» та інші.

«Ми вдячні керівникам цих закладів за розуміння ситуації, адже поселяли людей вони безкоштовно, не сподіваючись, чи буде за це якесь відшкодування», – зазначила Ірина Сех.

Вона також повідомила, що недавно уряд прийняв постанову про часткову компенсацію витрат на розміщення і харчування тимчасово переселених. До Міністерства фінансів скеровано необхідну інформацію для відкриття рахунків, формується база одержувачів коштів. Є чіткий механізм відшкодування. Відповідно до урядової постанови, Львівщина отримає 10,3 мільйона гривень для виплати цієї компенсації.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: До місцевих бюджетів ...

КОМЕНТАРІ