Жебраки на вулицях Львова

Жебраки на вулицях Львова

12.07.14 14:15 0 1180
Про жебрацтво на вулицях міста, його профілактику та способи впливу, які можуть використовувати щодо жебраків працівники міліції, розповів начальник Львівського міського управління міліції підполковник міліції Сергій Зюбаненко.

«У Львові дійсно є проблема з жебраками, зокрема з особами ромської національності, котрі займаються жебрацтвом, переважно у центральній частині міста.

Весь особовий склад Львівського міського управління міліції, зокрема наружні служби, орієнтовані на те, щоб робити зауваження і проводити роз’яснювальні роботи з цими людьми.

Ми тісно співпрацюємо по цьому питанню з міською радою, з районними адміністраціями. У міській раді є підрозділ під назвою «Туристична поліція» - це муніципальний підрозділ, який спільно з працівниками міліції займається наведенням порядку в центральній частині міста. Працівники цього підрозділу зорієнтовані на те, щоб не допускати проявів жебрацтва, стихійної торгівлі та порушення громадського порядку.

Нажаль, на законодавство обмежує наші дії - до 2010 року були приймальники – розподільники, де люди, котрі займалися жебрацтвом і їхня особа не була встановлена, могли затримуватись на термін до одного місяця - для встановлення особи, обставин перебування в місті, і виявлення незаконних чи аморальних дій, які вони могли вчиняти. А також були статті кримінального кодексу, які передбачали відповідальність за такі дії. Нажаль, ці статті декриміналізовані.

І на сьогоднішній день є дійсно така проблема – таких порушників немає куди поміщати, немає можливості працювати з ними. Ми лише проводимо роз’яснювальну, профілактичну роботу. На практиці виглядає так, що працівники міліції звертають на це увагу, але громадяни свідомо за деякий період часу порушують, або знов виходять на вулицю жебракувати, або переходять в інше місце.

Власне, ми закликаємо громаду реагувати на такі факти, повідомляти працівників міліції, а найкраще - не давали гроші жебракам», - розповів Сергій Зюбаненко.

ВЗГ ГУМВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Івано-Франківщина: на ...

КОМЕНТАРІ