Сидір Кізін та журналісти показали та розказали про українську «Чечню»

Сидір Кізін та журналісти показали та розказали про українську «Чечню»

12.07.14 08:05 0 1026
Гуманітарна допомога, яка відправлена у Слов’янськ від жителів Житомирщини дійшла до місця призначення. Частину допомоги передали мерії міста, а решту доставили у місцеву лікарню, у віддалені райони населеного пункту та нашим житомирським десантникам.

Про це розповів голова облдержадміністрації Сидір Кізін під час брифінгу для журналістів за підсумками поїздки у місто Слов’янськ.

«Коли бачиш зруйновані населені пункти в зоні АТО, стає страшно від того, що таке могло статися в Україні».

Він зазначив, що тепер розуміє, що могло б статись із Житомирщиною, якби подібні терористи «розкачали» і тут ситуацію.

«Це дійсно страшно, особливо, в селі Семенівка. Там не лишилось жодної цілої споруди. Слава Богу, що наші мужні десантники не дозволили сепаратистам проникнути вглиб України. Місцеві жителі Слов’янська зустріли їх як визволителів і просто раді їх бачити на вулицях. Вони щиро посміхаються і вітають наших військових».

Саме тому, за словами голови облдержадміністрації, він звернувся до Президента України Петра Порошенка з проханням нагородити 95-у Житомирську окрему аеромобільну бригаду Орденом Богдана Хмельницького. Адже героїчні дії військовослужбовців 95-ї бригади з відстоювання цілісності, суверенності та непорушності кордонів нашої держави заслуговують на відзначення військової частини високою нагородою України.

Окрім цього, Сидір Кізін звернувся з листом до Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка та голови Донецької облдержадміністрації Сергія Тарути, в якому пропонує допомогу Житомирщини у відбудові зруйнованих в наслідок бойових дій міст у Донецькій області. Він вважає, що наша область може взяти шефство над окремим районами чи навіть вулицями Донеччини, аби допомогти цивільному населенню повернутися до нормального життя, оскільки в регіоні є 250 будівельних організацій та підприємств, а також 150, які виготовляють будівельні матеріали.

«Слов’янськ – це Україна. Тут із нами розмовляли українською мовою, а тому наша допомога Сходу в черговий раз доводить, що Україна – це єдина держава», - наголосив Сидір Кізін.

Сидір Кізін запевнив, що і майбутньому наша область допомагатиме жителям Сходу. Найближчим часом голова Романівської райдержадміністрації Сергій Хоменко особисто поїде у постраждалий від військових дій регіон, аби передати допомогу від жителів Романівщини.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Едуард Леонов відвідав ...
Наступна новина: У Словенії розслідують ...

КОМЕНТАРІ