Ірина Супрун: «Децентралізація влади в державі – це новий етап у спілкуванні з територіальними громадами»

Ірина Супрун: «Децентралізація влади в державі – це новий етап у спілкуванні з територіальними громадами»

12.07.14 11:59 0 1259
У засіданні обласного організаційного комітету з проведення обговорення змін до Конституції України щодо децентралізації державної влади, що відбулося 11 липня, взяли участь заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Ірина Супрун, перший заступник голови обласної ради Володимир Арешонков, профільні фахівці райдержадміністрацій та районних рад, а також представники громадськості.

Заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Ірина Супрун наголосила, що зараз головне завдання для представників влади полягає в тому, аби правильно донести до людей, що насправді передбачають зміни до Конституції України і як це вплине на життя територіальних громад. За її словами, вони стануть своєрідним випробуванням для нашої держави за всю 23-річну історію її незалежності. Ірина Супрун зазначила: «Децентралізація влади в державі – це новий етап у спілкуванні з територіальними громадами. Сподіваємося на те, що 2015 рік стане роком початку реформ в Україні».

Перший заступник голови обласної ради Володимир Арешонков вважає, що на регіональному рівні мета усіх учасників обговорення полягає в тому, аби висловити свою підтримку чи несприйняття змін до Основного Закону, які детально проаналізували європейські експерти. Він переконаний, що конституційну реформу потрібно втілити в життя, оскільки саме вона є основою для децентралізації влади в Україні.

Радник голови обласної ради Петро Рудницький вважає, що про конституційні зміни громаді варто розповідати чесно і відверто. За його словами, система місцевого самоврядування в Україні побудована нераціонально та має ряд неврегульованих питань. В першу чергу, на місцевому рівні має бути забезпечене комфортне середовище для кожного представника територіальної громади. Вагомим фактором у цьому процесі є кадровий потенціал тих, кому люди делегують свої повноваження. Резюмуючи, Петро Рудницький зазначив, що конституційна норма про народовладдя в Україні має бути реалізована в повній мірі, що й передбачає механізм децентралізації влади.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Міністерство соціальної ...

КОМЕНТАРІ