В Житомирській області родини рятувальників відгукнулися на потреби вимушених переселенців та зібрали для них гуманітарну допомогу

В Житомирській області родини рятувальників відгукнулися на потреби вимушених переселенців та зібрали для них гуманітарну допомогу

12.07.14 10:07 0 1079
Співробітники Управління ДСНС Житомирщини відвідали вимушених переселенців, які тимчасово оселилися в санаторії «Тетерів» у Коростишівському районі та дитячому таборі «Віра. Надія. Любов», що в с. Зарічани Житомирського району. Для них вони привезли гуманітарну допомогу, яку зібрали сім’ї рятувальників протягом останніх днів. Список першочергових потреб вимушених переселенців оприлюднює інформаційний центр допомоги переселенцям.

На території санаторію нині їх перебуває 173 особи, ще 185 – в оздоровчому таборі. Для них створені гідні умови проживання. Водночас люди відчувають потребу у продуктах харчування, постільній білизні, засобах гігієни, іграшках та приладді для організації дозвілля дітей. Саме такими необхідними у побуті речами поділилися родини рятувальників і просто небайдужі громадяни.

Крім того, фахівці Управління ДСНС тісно співпрацюють з керівниками закладів, де перебувають вимушені переселенці і систематично надають допомогу у вирішенні проблем, що знаходяться у їх компетенції. Зокрема, наразі виконують роботи по зрізанню аварійних дерев, що ростуть на території дитячого табору у с. Зарічани.

Під час візиту, рятувальники мали змогу ознайомитися з умовами проживання та поспілкуватися з переселенцями, надати психологічну підтримку. Також волонтери Товариства Червоного Хреста спільно з медичними фахівцями організували медичне обстеження усіх бажаючих мешканців санаторію «Тетерів».

Звичайно, переселенці болісно сприймають події, які відбуваються у східному регіоні. Однак вірять, що найближчим часом повернуться до рідних домівок. Окремі з них уподобали лісову місцевість та висловили бажання залишитися на території Житомирської області. Найголовніше для них – знайти для себе роботу та влаштувати своїх дітей до дитячих садочків чи шкіл.

За словами керівництва санаторію «Тетерів», для переселенців постійно організовуються заходи для проведення дозвілля: концерти, вистави, поїздки в кіно, театр, цирк тощо. До речі, минулої суботи для них рятувальники організували поїздку до житомирського міського парку ім. Ю. Гагаріна, де відбувався спортивний фестиваль. Багато хто взяв участь у різноманітних конкурсах, естафетах та вікторинах. Усі бажаючі спробували себе у ролі рятувальників, танцювали з місцевими хореографами та боксували на справжньому ринзі. В подальшому планується ще чимало подібних акцій задля підняття морального духу співвітчизників.

Євгеній Лук’янчук,

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Йосиф Ситник: «Окупанти і ...

КОМЕНТАРІ