У Рівненській області рятувальники провели тактико-спеціальні навчання на зерноочищувальному сушильному комплексі

У Рівненській області рятувальники провели тактико-спеціальні навчання на зерноочищувальному сушильному комплексі

12.07.14 09:26 0 1084
З метою перевірки готовності до реагування служб цивільного захисту району на пожежі і надзвичайні ситуації, що можуть виникати на зернопереробних підприємствах, 10 липня рятувальниками 15-ї державної пожежно-рятувальної частини міста Корець були організовані та проведені тактико-спеціальні навчання на зерноочищувальному сушильному комплексі ТзОВ „Фаворит-Агро” із залученням сил та засобів служб цивільного захисту Корецького району.

В ході навчань здійснено відпрацювання спільних дій залучених служб щодо організації гасіння умовної пожежі в зерноочищувальному сушильному комплексі.

За задумом навчання, внаслідок технологічної поломки системи вентилювання сушки зерна, що працює на природному газі, сталося загоряння в середині сушильного барабану, виникла загроза пошкодження газового обладнання, витоку газу і ймовірністі вибуху.

Адміністрація об’єкта відразу повідомила про подію Службу порятунку «101», швидко провела евакуацію працюючого персоналу та силами добровільної пожежної дружини забезпечила підвіз води пристосованою для цілей пожежогасіння тракторною технікою до місця умовної пожежі. Енергетична служба об’єкту знеструмила все електрообладнання. Рятувальники районного центру швидко прибули до місця виклику, провели оперативне розгортання сил і засобів та спільно з працівниками газової служби вжили комплекс заходів, спрямованих на усунення причин витоку та умов вибуху природного газу, після чого оперативно ліквідували умовну пожежу.

«Проведення таких спільних навчань є запорукою злагодженої роботи служб цивільного захисту району при виникненні реальних екстрених ситуацій, що призведе до їх успішної ліквідації з мінімальними матеріальними збитками, а саме головне - не допустить загибелі та травмування людей» – зазначив начальник 15-ої державної пожежно-рятувальної частини Головного управління ДСНС України у Рівненській області підполковник служби цивільного захисту Юрій Хіміч.

ДПРЧ-15 ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області за ...
Наступна новина: Концерти «Ночі у Львові» ...

КОМЕНТАРІ