Рівненщина: рятувальники провели тактико-спеціальні навчання в торговельно-розважальному центрі «ЗЛАТА ПЛАЗА»

Рівненщина: рятувальники провели тактико-спеціальні навчання в торговельно-розважальному центрі «ЗЛАТА ПЛАЗА»

12.07.14 08:01 0 1124
11 липня відбулися тактико-спеціальні навчання в торговельно-розважальному центрі «Злата Плаза». Головна мета даних тренувань - відпрацювання організації та тактики гасіння пожеж, ліквідації надзвичайних ситуацій на об'єкті з масовим перебуванням людей. Цей об’єкт було вибрано не випадково, адже щодня його відвідує десятки тисяч людей, а в торговельних залах та складських приміщеннях знаходяться тонни горючих товарів. Крім того, заклад розміщений в центрі міста.

В ході проведення практичного відпрацювання оперативних дій, до місця виникнення умовної пожежі прибули чергові підрозділи Держслужби з НС, медики та співробітники МВС. За зовнішніми ознаками, пожежа виникла в середині торгівельного центру. Черговим персоналом було проведено термінову евакуацію відвідувачів. Вогнеборці в апаратах захисту органів дихання зайшли всередину приміщення та вивели на свіже повітря 6 осіб з обслуговуючого персоналу, що самостійно не могли вийти із зони задимлення. Врятованих відразу передали до рук медиків. Тим часом інші відділення бійців Держслужби з НС швидко ліквідували умовну пожежу.

Внаслідок злагоджених та оперативних дій вогнеборців вогонь не встиг поширитися на весь торгово-розважальний центр. Загалом у навчаннях було задіяно 5 одиниць спеціальної та пожежно-рятувальної техніки та понад 20 чоловік служб швидкого реагування міста Рівного.

За словами начальника управління реагування на надзвичайні ситуації ГУ ДСНС у Рівненській області підполковника служби цивільного захисту Сергія Павловського, подібні навчання є важливим етапом у підготовці до ліквідації справжніх надзвичайних ситуацій, гасіння пожеж на об’єктах з масовим перебуванням людей, бо саме завдяки навчанням рятувальники отримують практичні навички та відпрацьовують теоретичні знання.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Сабелья покине збірну ...
Наступна новина: Едуард Леонов відвідав ...

КОМЕНТАРІ