На Тернопіллі працівники ДСНС врятували дитину, що впала в кар`єр

На Тернопіллі працівники ДСНС врятували дитину, що впала в кар`єр

12.07.14 18:31 0 1193
10 липня о 19:50 до рятувальників надійшла інформація про нещасний випадок, що трапився поблизу села Полупанівка Підволочиського району. Повідомлялось, про те, що з насипу кар’єру впала дитина. До місця події негайно вирушили бійці чергового караулу 22-ї державної пожежно-рятувальної частини.

Як було згодом встановлено, потерпілою виявилась малолітня місцева жителька, 2004 року народження, яка поблизу кар’єру разом з однолітками випасала худобу. Залишені без догляду дорослих діти гралися на небезпечній відстані до краю насипу. Ймовірно дівчинка оступилася і вже за мить впала з висоти близько 10-15 метрів. Інші діти, що стали свідками події повідомили про неї дорослих, співробітників кар’єру, що працювали неподалік, ті в свою чергу сповістили екстрені служби.

Співробітники ДСНС, що прибули на виклик, за допомогою рятувальної мотузки дістались карнизу, де лежала постраждала, надали їй домедичну допомогу та у зв’язку з підозрою на травмування хребта наклали дівчині шийний комірець Шанця та зафіксували її на дошці-ношах. Аби забезпечити максимально безпечний підйом дитини рятувальники залучили спеціальну техніку. На поверхні вже очікували працівники швидкої допомоги. Постраждалу з травмами різного ступеня важкості доправили до медичного закладу.

Завдяки оперативним діям працівників Державної служби України з надзвичайних ситуацій було врятоване життя дитини.

Рятувальники закликають дорослих не залишати дітей без нагляду, виховувати в них навички культури безпечної поведінки, демонструючи на власному прикладі обережність у поводженні з вогнем, газом, водою, побутовою хімією та ліками. Аби уникнути лиха дуже важливо своєчасно, змалку, навчати дітей правил безпеки. Адже нерідко декілька хвилин, затрачені батьками, чи вихователями на відверту розмову з малюками вимірюються ціною життя.

Пам'ятайте - життя та безпека ваших дітей залежить перш за все від вас самих!
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Останніми тижнями на ...
Наступна новина: На Хмельниччині піротехніки ...

КОМЕНТАРІ