Тернопілля: “Впровадження проекту «Нова школа» покликане допомогти учневі отримати значно якісніші знання, розвивати його творчі здібності та дати відсіч агресивній пропагандистській машині північного сусіда»

Тернопілля: “Впровадження проекту «Нова школа» покликане допомогти учневі отримати значно якісніші знання, розвивати його творчі здібності та дати відсіч агресивній пропагандистській машині північного сусіда»

12.07.14 08:09 0 1134
Про це заявив під час презентації надсучасного освітнього комплексу керуючий справами виконавчого апарату обласної ради Ігор Дулеба.

Обласною радою спільно з Тернопільським обласним комунальним інститутом післядипломної педагогічної освіти розроблено проект освітнього комплексу «Нова школа», аналогів якому немає в Україні. Репрезентував інноваційне освітнє об’єднання заступник директора інституту післядипломної педагогічної освіти Володимир Пастернак, автор та розробник проекту. Він зазначив, що елементи проекту такі, як електронний журнал чи інформаційний ресурс, вже апробовано у Вінниці, наразі є і у кількох школах Тернополя. Разом з тим презентований проект значно масштабніший – він має вже три складові: інформаційний блок, що є своєрідним обличчям навчального закладу і містить найважливіше про школу, учнівсько-педагогічний колектив, офіційне тощо.

Другий – навчальний. Він обійматиме курси з усіх, принаймні охоплених ЗНО, предметів, тести, статистику. Важливо, що вони складатимуться із відео-уроків, розроблених власне кращими педагогами області. На думку Ігоря Дулеби: «Саме це дасть можливість протиставити засиллю пропагандистського освітнього відеo-продукту з Росії. Адже сусідня імперія на створення таких уроків виділяє колосальні кошти. Їх якість надзвичайно висока, проте всі вони мають проросійське забарвлення». Також до програмних модулів входять і on-line спілкування користувачів, оголошення, питання-відповіді, конкурс, рейтинги і, звичайно, електронний журнал. Саме він є основою побудови рейтингу навчальних досягнень учнів, діяльності вчителів, школи. Окрім інформування про отримані оцінки, стан відвідування, вивчені теми, цей багатофункціональний модуль виконує функції навчання, тестування тощо. Надважливо для батьків є й те, що програма в автоматичному режимі щотижня формує звіт про стан успішності, відвідування занять, зауваження учневі. З цих даних створюється електронний лист і надсилається на адресу електронної скриньки батьків.

І третя складова «Нової школи» – соцмережа. Кожен учень, вчитель, батьки зможуть зареєструватись та отримати свій «кабінет». Це розширить можливості спілкування, надасть змогу оприлюднювати свої творчі доробки, отримати на них рецензії та відгуки. Тут присутня система оповіщення, є послуга внутрішнього розсилання.

Як зауважив розробник інноваційного освітнього об’єднання «Нова школа» Володимир Пастернак, проект місить ще багато позитивних, сучасних змог та можливостей, «… разом з тим для його впровадження необхідні воля та натхнення управлінців, педагогів і, звичайно, учнів. Вірю, що саме Тернопільщина започаткує інноваційне об’єднання. А це, в свою чергу, стане одним із кроків до формування українського віртуального простору».

Підбиваючи підсумки, презентуючі підкреслили: «Комплекс покаже дійсний рівень навчального закладу, його здатність змінюватись, вдосконалюватись, учитись; переорієнтує учнів з проросійських соцмереж на український віртуальний простір; допоможе їм підняти рівень знань і реалізувати свій творчий потенціал, використовуючи мережу Інтернет».

З першого вересня поточного року проект «Нова школа» тестуватиметься у кількох школах області.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Словенії розслідують ...
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ