Канада розширює список осіб для санкцій через Україну

Канада розширює список осіб для санкцій через Україну

13.07.14 13:47 0 1191
Прем’єр-міністр Канади Стівен Гарпер повідомив про запровадження економічних санкцій і обмежень на в’їзд щодо ще 14 осіб, які «брали участь у насильстві з метою підірвати суверенітет України і порушити її територіальну цілісність». Про це повідомляє "Радіо Свобода".

У списку, оприлюдненому у п’ятницю за місцевим часом, – ватажки і провідні члени збройних угруповань проросійських сепаратистів на Донбасі, як виглядає, громадяни України і Росії.

«Незаконна окупація Росією Кримського півострова України і провокаційна військова діяльність далі непокоїть Канаду і міжнародну спільноту», – мовиться в заяві канадського прем’єра.

За його словами, Канада підтримує мирний план президента Петра Порошенка і далі чинитиме тиск на Росію разом зі своїми союзниками й партнерами, а також пильно стежитиме за ситуацією й залишається готовою до подальших дій у разі потреби.

Канада вже запроваджувала цілу низку санкцій проти осіб, а також кількох компаній, причетних до дестабілізації становища в Україні.

У п’ятницю схожі санкції проти ще 11 осіб запровадив Європейський союз. Їхні імена мають оприлюднити в суботу. За неофіційними повідомленнями, так само йдеться про сепаратистів, які діють у частині Сходу України, переважно громадян України й кількох росіян.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Новонароджене дитя ...
Наступна новина: Хмельниччина: на ...

КОМЕНТАРІ