Standard & Poor’s поліпшує прогноз рейтингів України

Standard & Poor’s поліпшує прогноз рейтингів України

13.07.14 16:41 0 1175
Рейтингове агентство Standard & Poor’s Ratings Services поліпшило прогноз суверенних довгострокових кредитних рейтингів України за зобов’язаннями в іноземних і внутрішній валютах до «стабільного» з попереднього «негативного». Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Водночас самі ці рейтинги, як і аналогічні короткострокові рейтинги, залишені на попередніх рівнях без змін, мовиться в повідомленні агентства.

Його аналітики вважають, що надання Україні коштів за програмою Міжнародного валютного фонду в повному обсязі і пов’язані з цим багатосторонні запозичення мають дати Україні змогу протягом наступного року забезпечити свої потреби в зовнішньому фінансуванні. Новий уряд прем’єр-міністра Арсенія Яценюка агентство вважає стабільним і відносно одностайним, що дало змогу поліпшити прогноз.

Водночас, мовиться у прес-релізі, у Standard & Poor’s усе ж бачать значну ймовірність того, що програма МВФ може бути зірвана через геополітичні ризики і важку рецесію, що чинить тиск на макроекономічні очікування цієї програми. Існує ризик, що відданість цій програмі майбутнього уряду може почати зменшуватися через поглиблення рецесії і зростання невдоволення народу. Це стало причиною підтвердження нинішнього суверенного довгострокового кредитного рейтингу України за зобов’язаннями в іноземній валюті на рівні CCC, повідомляє агентство.

При попередньому перегляді рейтингів України наприкінці січня воно знизило ці рейтинги на один крок і погіршило прогноз сі стабільного до негативного, посилаючись на «ескалацію політичної нестабільності».
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Співзасновник Google: Люди ...
Наступна новина: Закарпаття: на Іршавщині ...

КОМЕНТАРІ