В Закарпатській області Ірина Гармасій отримала подяку за опікування розвитком творчої молоді

В Закарпатській області Ірина Гармасій отримала подяку за опікування розвитком творчої молоді

13.07.14 19:13 0 1275
Під час урочистого відкриття ХІ Міжнародного фестивалю юних талантів "Рекітське Сузір'я", який відбувся 3–7 липня 2014 року в Міжгір'ї на Закарпатті, директор Національного природного парку "Синевир" М. Дербак вручив керівнику Закарпатського відділення громадської організації "Мала Академія літератури і журналістики" свободівці Ірині Гармасій подяку за особливі заслуги у справі розвитку молодого покоління та дитячої творчості.

Журналіст і письменниця Ірина Гармасій у 2005 році заклала основи обласної організації МАЛіЖу на Закарпатті, яка створює можливості для розвитку творчих дітей і є активним учасником та співорганізатором фестивалю "Рекітського Сузір'я". З ініціативи націоналістки цьогорічний фестиваль присвятили 75-річчю Карпатської України та визначній постаті першої половини ХХ століття Августину Волошину. Діти не тільки змагалися в творчих програмах у номінаціях поезія, проза, журналістика, малюнок і художнє фото, авторська пісня і літературно-музична композиція, але й відвідали пам'ятні місця, пов'язані з карпатськими січовиками, побували на могила невідомих карпатських січовиків на Верецькому перевалі.

Цьогорічний дитячий фестиваль активно підтримали голова Закарпатської обласної організації ВО "Свобода" Олег Куцин та голова Міжгірської районної організації Василь Баран.

Слід додати, що ГО МАЛіЖ під керівництвом заслуженого журналіста України Василя Тарчинця у червні 2014 року стала повноправним членом міжнародного центру ЮНЕСКО з питань розвитку освіти, науки, культури, захисту прав людей та впровадження міжнародних програм.

Про це повідомили в прес-службі Закарпатської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ