В Івано-Франківській області раніше судимий коломиянин на присадибній ділянці вирощував рослини маку та коноплі

В Івано-Франківській області раніше судимий коломиянин на присадибній ділянці вирощував рослини маку та коноплі

13.07.14 17:37 0 1220
У Коломийському районі під час проведення оперативно-профілактичних заходів, спрямованих на виявлення незаконних посівів нарковмісних рослин до кримінальної відповідальності за ч.2 ст. 310 КК України «Посів або вирощування снотворного маку чи конопель» притягуватимуть 49- річного жителя району, який на присадибній ділянці виростив 129 рослин маку та 57 рослин коноплі.

Зібрати наркотичний врожай чоловікові завадили дільничні інспектори міліції, які навідалися до господаря. До речі, чоловік раніше судимий за злочини пов’язані з наркоманією.

Наголошуємо на тому, що за незаконний посів або незаконне вирощування снодійного маку в кількості до 100, а конопель у кількості до 10 рослин передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу від 18 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією незаконно вирощених нарковмісних рослин.

Натомість кримінальна відповідальність передбачена за такі ж дії у випадку виявлення посівів від 100 і більше рослин маку, а також від 10 і більше рослин конопель. Покарання визначено у вигляді штрафу або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років. У зв’язку з цим міліція закликає громадян із проханням про відомі вам факти незаконного обігу наркотиків, а також про виявлення незаконних посівів маку та конопель повідомляти до міліції за телефоном: 102.

СЗГ УМВС України

в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ