В Житомирській області рятувальники надали допомогу вимушеним переселенцям, які приїхали з Луганська

В Житомирській області рятувальники надали допомогу вимушеним переселенцям, які приїхали з Луганська

13.07.14 12:44 0 1228
11 липня співробітники ДСНС Житомирщини зустрічали вимушених переселенців з Луганська. До обласного центру прибули: 50-річна жінка та 38-річний чоловік. У зв’язку з небезпекою військових дій, що проходять в зоні АТО, їм довелося залишити свої оселі. Вони зателефонували до служби порятунку «101» і місцеві рятувальники їм допомогли залишити Луганщину.

Вимушені переселенці є інвалідами ІІІ групи. Звичайно, їх психологічний стан залишає бажати кращого, дається взнаки і важка втома від дороги. Завдяки розмові з психологом Управління ДСНС у Житомирській області, жінка та чоловік поділилися своїми хвилюваннями та отримали моральну підтримку.

Перш за все рятувальники доставили вимушених переселенців до регіонального координаційного штабу з питань розміщення громадян, які прибувають із районів проведення АТО. Тут їх зареєстрували та надали усі необхідні документи. З’ясувавши проблеми та побажання луганчан, співробітники ДСНС відправилися з переселенцями до Коростишівського району в санаторій «Тетерів», де вже мешкає понад 170 таких сімей.

Останнім часом щодоби надходить до 50 звернень від громадян, які виявляють бажання тимчасово переміститися на територію Житомирської області з районів проведення антитерористичної операції.

У Житомирській області працює телефон «гарячої лінії» регіонального Штабу для вимушених переселенців (0412-47-44-69 з 18.00 до 20.00 год., 0412-41-34-90, 0412-47-50-00 з 20.00 до 08.00 год.). Також вони можуть звертатися до оперативно-рятувальної служби за єдиним номером «101» як зі стаціонарного, так і з мобільного телефону. На веб-сайті Управління ДСНС в області www.zhytomyr.mns.gov.ua розміщена уся необхідна інформація для переселенців із тимчасово окупованої території та районів проведення АТО.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Донецький Олімпік буде ...

КОМЕНТАРІ