Хмельницька область: рятувальники разом із благодійниками відвідали багатодітні сім’ї, що переїхали із східних областей

Хмельницька область: рятувальники разом із благодійниками відвідали багатодітні сім’ї, що переїхали із східних областей

13.07.14 15:28 0 1244
На сьогоднішній день на Хмельниччині поселилися 890 громадян, які вимушено переїхали з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції в інші регіони України.

Відрадно і те, що осторонь чужої біди не залишаються подоляни, які мають можливість допомогти з тимчасовим житлом особам, що вимушено покинули свої домівки. Так, в с. Маків Дунаєвецького району у приватній садибі знайшли прихисток шість багатодітних родин з Донецька та Луганська, які ще місяць тому покинули небезпечну територію.

11 липня в гості до українців зі сходу завітали психологи ДСНС та представники благодійного фонду «Ксенія».

Поки батьки заповнювали анкети благодійників на забезпечення найнеобхіднішими речами та ліками, діти охоче спілкувалися з рятувальником-психологом. Пізнавальні ігри, малювання, іграшки та шоколад засвітили вогники в дитячих очах та запевнили рятувальників, що належні умови проживання та побут давно допомогли малечі забути про пережите.

Загалом у садибі проживає 30 людей, з яких 19 дітей.

В свою чергу, місцеві мешканці допомагають продуктами харчування, одягом, а також цікавляться їхніми проблемами та намагаються, за можливістю, допомогти.

Піклування про внутрішньо переміщених осіб і надалі залишається одним із головних завдань рятувальників і психологів ДСНС України, а також всіх небайдужих мешканців єдиної та неподільної України.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Фесенко їде в НБА
Наступна новина: Олег Панькевич: ...

КОМЕНТАРІ