В Івано-Франківській області дзвінок від шахрая - не привід впадати у паніку, а одразу ж зверніться в міліцію

В Івано-Франківській області дзвінок від шахрая - не привід впадати у паніку, а одразу ж зверніться в міліцію

13.07.14 10:16 0 1218
Надмірна довірливість та відкритість стають тим важелем, який майстерно використовують зловмисники. Їхніми жертвами стають люди різного віку та соціального статусу, а шляхи вчинення постійно змінюються.

Для досягнення своїх злочинних цілей аферисти використовують будь-які способи, вміло граючи при цьому на людських почуттях. Зловмисники розповідають потенційним жертвам страшні історії про близьких і нав'язливо пропонують допомогу, за яку потрібно терміново заплатити.

Головне завдання шахрая – викликати стресовий стан людини. Всім відомо, що людина, переживаючи за безпеку родича, готова на все, лише б йому допомогти. Для розв’язання проблеми зловмисники пропонують жертві перерахувати на рахунок мобільного телефону чи банківський рахунок певну суму грошей. На збирання грошей дають дуже обмежений час. Перебуваючи в стані стресу, люди, не роздумуючи, поспішають роздобути необхідну суму. При цьому вони навіть не здогадуються набрати номер самого «затриманого» родича, або зателефонувати в міліцію, щоб упевнитися, що дана інформація відповідає дійсності. До правоохоронців потерпілі звертаються лише тоді, коли гроші шахраю вже передані...

- Не реагуйте на дзвінки від сторонніх осіб, які представляються співробітниками міліції і вимагають грошові кошти.

- Не довіряйте інформації, отриманій від незнайомців по мобільному телефону. Звертайте увагу на номер, з якого Вам телефонують. Завжди перевіряйте таку інформацію, ставте якомога більше запитань та запишіть дані особи, яка Вам телефонує.

- Не піддавайтеся впливу шахраїв.

- Не поспішайте перерахувати гроші на вказаний номер або віддати гроші особі, яка по них прийде — усе це різновиди вдало налаштованої схеми.

Міліція Прикарпаття вкотре радить у подібних випадках зателефонувати за номером 102 і діяти згідно інструкцій оперативного чергового. А також негайно зв'яжіться зі своїми рідними та поцікавтесь про їх місцезнаходження. Цим ви убезпечите себе від шахраїв.

СЗГ УМВС України

в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Шахтар обіграв Вііторул
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ