На Хмельниччині з початку року зареєстровано більше півтисячі злочинів в економічній сфері

На Хмельниччині з початку року зареєстровано більше півтисячі злочинів в економічній сфері

14.07.14 09:56 0 1186
В УМВС України в Хмельницькій області відбувся брифінг, під час якого журналістам було представлено нового начальника Управління Державної служби по боротьбі з економічною злочинністю. Ним став підполковник міліції Олександр Федорович. Також керівництво УДСБЕЗ прозвітувало про результати роботи з економічною злочинністю в області за перше півріччя.

— За зібраними нашими працівниками матеріалами до Єдиного реєстру досудового розслідування внесено 578 відомостей про скоєння кримінальних правопорушень у сфері економіки, в тому числі 370 — про вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів. З них 170 кримінальних правопорушень були вчинені у сфері службової діяльності, в тому числі нами зафіксовано 21 факт отримання неправомірної вигоди; 234 правопорушення проти власності, з яких 136 фактів привласнення; 21 — в сфері господарської діяльності; 306 — правопорушень, пов’язаних із використанням бюджетних коштів; 49 — в сфері земельних відносин, — повідомив Олександр Федорович.

Розмір збитків, заподіяних в результаті вчинення зазначених кримінальних правопорушень складає 9 мільйонів 429 тисяч гривень.

З початку року на території області викрито 21 факт хабарництва. Серед нечистих на руку чиновників — начальник відділу архітектури та містобудування однієї з райдержадміністрацій, завідувач районного сектору Управління державної міграційної служби України в Хмельницькій області, лікар-уролог районної лікарні, директор загальноосвітньої школи тощо.

— Також працівниками УДСБЕЗ області викрито 74 факти кримінальної корупції. Як правило, корупціонерами є державні службовці бюджетної (54 випадки) та земельної сфер (6 випадків), — наголосив Олександр Полікарпович.

З початку року викрито 306 правопорушень, пов’язаних з використанням бюджетних коштів. Про підозру повідомлено 93 особам. У сфері земельних відносин виявлено 49 правопорушень, пов’язаних з незаконними операціями із землею, у тому числі 4 — з її приватизацією.

Цікавило журналістів, як просувається боротьба із гральним бізнесом в області.

— У поточному році відкрито 20 кримінальних проваджень за правопорушеннями, пов’язаними з незаконною діяльністю підпільних гральних залів, які здійснювали незаконну господарську діяльність з організації та проведення азартних ігор. Працівники міліції задокументували злочинні діяння 6-х організаторів грального бізнесу, яким наразі оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 203-2 КК України. Всього вилучено 309 одиниць грального обладнання, а саме: 276 гральних автоматів; 26 одиниць комп’ютерної техніки; 6 покерних столів; 1 рулетка та грошові кошти в сумі 300 тисяч 900 гривень, — прозвітував начальник УДСБЕЗ.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ