Протидія корупції – пріоритет у роботі органів прокуратури Волині

Протидія корупції – пріоритет у роботі органів прокуратури Волині

15.07.14 12:14 0 1152
Унаслідок вжитих прокуратурою Волинської області заходів, направлених на підвищення ефективності протидії корупції, правоохоронними органами області в першому півріччі 2014 року закінчено 21 провадження про корупційні злочини, з них 8 – про хабарництво (неправомірну вигоду).

Із ухваленням вироків судами розглянуто 15 таких проваджень.

До кримінальної відповідальності за вчинення злочинів з ознаками корупції у першому півріччі 2014 року на Волині притягнуто 23 особи. З них - 4 працівника правоохоронних органів (митник та працівник пенітенціарної установи - за зловживання службовим становищем, працівник оперативного відділу Міндоходів - за вимагання та отримання неправомірної вигоди та працівник лісової охорони - за розтрату майна), 1 професійний суддя - за отримання неправомірної вигоди.

Крім того, до кримінальної відповідальності притягнуто 3 державних службовців, 2 посадові особи органів державної влади,1 посадову особу органу місцевого самоврядування 4 категорії, 7 посадових осіб юридичної особи публічного права, 2 особи, які виконують організаційно-розпорядчі чи адміністративно-господарські обов’язки в юридичних особах приватного права, та 3 працівників закладу охорони здоров`я.

Корупційними злочинами цьогоріч в області заподіяно матеріальних збитків на суму понад 460 тис. грн. У ході досудового розслідування відшкодовано більш ніж 350 тис. грн., накладено арешт на суму 2 386 тис. грн., вилучено майна на суму 18 тис. грн. та заявлено 3 позови на суму 107 тис. грн.

Спеціально уповноваженими суб’єктами у сфері протидії корупції в області у першому півріччі 2014 року складено та скеровано до суду 39 протоколів про вчинення адміністративних корупційних правопорушень.

З них - 6 протоколів складено про порушення обмежень щодо сумісництва, 6 – про незаконне одержання дарунка, 24 – про порушення вимог фінансового контролю, 2 – про неповідомлення про конфлікт інтересів, 1– про невжиття заходів з протидії корупції.

Упродовж 6 місяців 2014 року на Волині судами розглянуто 27 протоколів про вчинення адміністративних корупційних правопорушень, на 22 винних осіб накладено адміністративні стягнення у виді штрафів, у 5 протоколах провадження у справах закрито за нереабілітуючих підстав.

До адміністративної відповідальності за корупційні правопорушення цьогоріч в області притягнуто 5 працівників пенітенціарної служби, 1 митника, 13 депутатів місцевих рад, 1 держслужбовця 6 категорії, 1 посадову особу місцевого самоврядування.

Запобігання і протидія корупції і надалі лишається пріоритетним напрямком наглядової діяльності органів прокуратури області.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ