Закарпаття: обережно! Телефонні шахраї

Закарпаття: обережно! Телефонні шахраї

15.07.14 08:02 0 1078
Одним із найбільш розповсюджених видів правопорушень стали так звані телефонні шахрайства.

Зловмисники діють за простою схемою. Телефонують з невідомого номера громадянину та кажуть, що його близька людина скоїла кримінальний проступок та потрапила до міліції. Аби уникнути проблем із законом, пропонують «вирішити питання» за певну суму, яку необхідно переказати на вказаний ними рахунок.

До прикладу, днями від рук саме таких пройдисвітів постраждала 63-річна жителька Ужгородського району. Пенсіонерка, зібравши всі свої заощадження, а це 1000 гривень, приїхала до обласного центру й через термінал одного з банків перерахувала гроші на рахунок, який повідомив їй шахрай в телефонній розмові.

Вже в розмові з правоохоронцями потерпіла розповіла, що післяобідньої пори з невизначеного номера на її мобільний телефон зателефонував невідомий чоловік, який назвався працівником міліції та повідомив, що її 42-річний син знаходиться в міліції, а для його звільнення потрібно перерахувати 10000 гривень на вказаний ним номер рахунку.

Зазначимо, що у телефонній розмові з жінкою правопорушник не вказав своє прізвище та імя, навіть не зазначив, в якому саме міськрайвідділі міліції та якої області перебуває син потерпілої.

Не реагуйте на подібні дзвінки від сторонніх осіб. Не довіряйте інформації, отриманій від незнайомців по мобільному телефону та звертайте увагу на номер, з якого вам телефонують. Завжди перевіряйте таку інформацію, ставте якомога більше запитань та запишіть дані особи, яка вам телефонує.

Ужгородська міліція вкотре радять у подібних випадках: зателефонуйте за номером 102 і дійте згідно інструкцій оперативного чергового. А також негайно зв'яжіться зі своїми рідними, про яких йдеться, та поцікавтесь про їх місцезнаходження. Цим ви убезпечите себе від шахраїв. Бережіть себе та своїх близьких!

Діана ДОРОГІЙ,

Ужгородський МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ