В Закарпатській області іршавчанина засуджено за зберігання саморобного обріза

В Закарпатській області іршавчанина засуджено за зберігання саморобного обріза

15.07.14 09:37 0 1147
До трьох років позбавлення волі з іспитовим терміном на один рік засуджено 52-річного пасажира автомобіля «Жигулі», у якого працівники Іршавського райвідділу міліції виявили та вилучили саморобний обріз мисливської зброї.

У кінці березня працівники Іршавського райвідділу міліції та громадські активісти проводили спільне патрулювання вулиць райцентру та інших населених пунктів району. Під час одного такого патрулювання був зупинений для перевірки автомобіль марки «Жигулі». Під час огляду транспортного засобу міліціонери звернули увагу на те, що пасажир помітно хвилювався. Причина такого нервування швидко з′ясувалася: у поліетиленовому пакеті чоловік мав обріз мисливської рушниці. Документів на зброю він пред′явити не зміг, не зумів пояснити і її походження. Тож обріз вилучили і направили до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС області.

Як розповів чоловік, в кінці жовтня минулого року, знаходячись в лісовому урочищі села Воловиця Іршавського району, він знайшов рушницю. Після чого приніс її додому, де за допомогою пилки обрізав ствол і зберігав зброю в шафі спальної кімнати. Під час перевезення даний обріз у чоловіка було вилучено працівниками міліції.

За висновком фахівців, вилучений обріз є двоствольною гладкоствольною мисливською рушницею ТОЗ¸16-го калібру, яка виготовлена заводським способом та придатна для здійснення пострілів.

За даним фактом Іршавським райвідділом міліції було проведено досудове розслідування. Чоловік хоч у вчиненому й розкаювався, але справу було направлено до Іршавського райсуду.

Вироком Іршавського районного суду 52-річного чоловіка засудили за ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) до 3 років позбавлення волі з іспитовим терміном на 1 рік.

Віта ГОРЗОВ

Іршавський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ