У Львові волонтери збирають українську літературу для мешканців Сходу

У Львові волонтери збирають українську літературу для мешканців Сходу

15.07.14 11:34 0 1034
Волонтери просвітницького проекту «Відкрий українське!» оголосили збір української символіки і літератури для мешканців Сходу.

Про це повідомляють організатори.

Мета проекту – підтримка мешканців Донбасу українськими книжками, періодикою та національною символікою. Адже з огляду на складну ситуацію, в цьому регіоні україномовна стала справжнім дефіцитом.

У Львові вже відкрився перший пункт збору, де волонтери прийматимуть літературу, журнали, диски з українською музикою, щоби потім відправити це мешканцям Сходу.

Як зазначається, на Донбасі десятиліттями методично знищували українську ідентичність,замінюючи її на радянсько-російську. Після агресивного впливу пропаганди, русифіковані міста Донбасу стали осередками сепаратизму.

Але в регіоні є чимало патріотів України, і вони потребують особливої підтримки. На Донеччині майже не продається україномовна преса, література, тому українцям Донбасу важко зберігати свою ідентичність. Саме тому молодь Львівщини ініціювала просвітницький проект «Відкрий українське!», йдеться у повідомленні.

«Ми збираємо національну продукцію і передамо це українцям Донбасу адресно, а також в українські спільноти регіону. Потреба в українській продукції величезна, а пропозиції немає, – зазначають організатори акції з ГО «Молодь за зміни» та Громадської ініціативи «Студентський майдан. – Запрошуємо до співпраці книгарні, бібліотеки, кав’ярні, магазини. Приносьте в пункти збору українські книжки (художні, романи, класика, поезія тощо), дитячі книжки, журнали (National Geographic Ukraine, «Країна», «Український тиждень»), диски з українською музикою, фільми з українським супроводом, національну символіку, сувеніри та магніти. На книжці рекомендуємо написати побажання чи докласти листа до подарунка. Підтримаємо український Донбас!».

Перший пункт збору знаходиться в приміщенні Львівської міської ради у кімнаті 220 і працює по середах та четвергах з 15:00 до 18:30.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігівщина продовжує ...
Наступна новина: нагородження переможців ...

КОМЕНТАРІ