В Івано-Франківській області рятувальники роблять все можливе, щоб допомогти людям, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції

В Івано-Франківській області рятувальники роблять все можливе, щоб допомогти людям, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції

15.07.14 11:57 0 1100
Регіональний штаб з питань соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції, створений при Управлінні ДСНС в області продовжує свою роботу щодо прийому людей. Щодня тут реєструються біля 30 осіб, які приїжджають з Донецької та Луганської областей. На вже зареєстровано 779 осіб, серед них дітей – 183. Вчора працівники Управління ДСНС в області зустрічали на вокзалі подружню пару з Луганська, 61-річний чоловік – інвалід 2 групи. Подружжя зізнається, що виїжджали потайки, щоб ніхто не знав, бо остерігаються за своє життя та життя матерів похилого віку, які залишилися у Луганську. А тут на Прикарпатті вони, поспілкувавшись з психологами Управління ДСНС в області. обговоривши проблеми, які їх хвилюють, відчули себе захищеними і потрібними. Психологи ж, у свою чергу, наголошують, що хоча неможливо позбутися тривоги за рідних та близьких, які залишилися в зоні АТО, потрібно більше думати про плани на майбутнє, облаштовуватися, заповнювати дні цікавими зустрічами і справами. Рятувальники Управління ДСНС в області роблять все можливе, щоб адаптувати людей до нових умов, допомогти їм вирішити всі проблеми.

Люди дякували рятувальникам за увагу і турботу, за розуміння їх проблем. Вони сподіваються з часом, коли все владнається, повернутися у рідне місто, до своїх рідних. Є й такі, які повертатися на збираються. Наприклад, цьогорічний випускник Університету нафти й газу Руслан, родом з Севастополя, зізнається, що повертатися немає куди, та й не хоче. Він – українець, і своє життя пов’язує тільки з Україною, тож хлопець залишився на Прикарпатті.

У свою чергу, працівники Управління ДСНС в області запевняють, що переселенці не залишаться поза увагою рятувальників і завжди можуть розраховувати на їх вчасну та ефективну допомогу.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинь - на 50% готова до ...
Наступна новина: Допомога і підтримка ...

КОМЕНТАРІ