Звернення начальника Головного управління ДСНС України у Львівській області Сергія Дмитровського до населення щодо безпечного відпочинку на воді

Звернення начальника Головного управління ДСНС України у Львівській області Сергія Дмитровського до населення щодо безпечного відпочинку на воді

15.07.14 18:28 0 1097
З початку року на водоймах Львівщини загинуло 50 людей, з них 4 діти. Така ситуація викликає у мене особисто та у всіх рятувальників Львівщини неабияку стурбованість й потребує вжиття ефективних запобіжних заходів.

Саме тому, наголошую на основних правилах безпеки на воді, дотримання яких стане запорукою збереження Вашого життя та здоров’я. Купаючись, не варто запливати за огороджувальні буї, залізати на технічні та попереджувальні знаки та інші предмети. Аби уникнути травматизму не підпливайте до веслових човнів, а також не стрибайте у воду із плавзасобів, не пристосованих для цього споруд і в місцях, де невідомі глибина та стан дна водойми.

Заборонено використовувати рятувальні засоби і спорядження не за призначенням, а також подавати обманні сигнали тривоги. Медики не рекомендують пірнати у холодну воду після довгого перебування на сонці, адже це може призвести до несподіваної реакції організму, внаслідок різкої зміни температури.

Однією з основних небезпек, що призводять до трагічних ситуацій – є купання в нетверезому стані.

Відпочиваючи разом з дітьми, не варто залишати їх без нагляду, а навпаки необхідно слідкувати за безпекою їх ігор. Небезпечно організовувати ігри на воді, пов’язані з пірнанням, захватом тих, хто купається. Аби відпочинок приносив тільки радість потрібно дбати про чистоту водойм та пляжів.

На кожному пляжі оздоровчої установи і в місцях масового відпочинку громадян з метою попередження нещасних випадків і надання допомоги тим, хто потрапив у біду на воді, власники, за якими закріплена відповідна територія, повинні створити сезонні відомчі рятувальні пости та організувати постійне чергування рятувальників.

Необхідно уникати купання в затоплених кар'єрах, каналах, озерах, пожежних водоймах, ставках і інших водоймах, які не мають обладнаних рятувальних постів, не визначені місцевою держадміністрацією як місця масового відпочинку населення біля води.

Дотримання цих нескладних правил є запорукою гарного та безпечного відпочинку!
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Луцьк: ще три дні з життя ...

КОМЕНТАРІ