На Львівщині триває робота над соціальним забезпеченням тимчасово переміщених громадян зі східних областей

На Львівщині триває робота над соціальним забезпеченням тимчасово переміщених громадян зі східних областей

15.07.14 11:40 0 1163
Кабінет Міністрів України розпорядженням від 11 червня 2014 р. № 588-р затвердив План заходів, пов’язаних із соціальним забезпеченням громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції.

Відповідно до пунктів 2-3 зазначеного Плану заходів та з метою організації роботи щодо ведення реєстру цієї категорії громадян України минулого тижня у районах та містах обласного значення Львівщини відбулись спільні наради за участі керівництва відповідальних структур, зокрема Державної міграційної служби, соціального захисту, охорони здоров’я, освіти, житлово-комунального господарства, юстиції, військових комісаріатів, військових частин, СБУ, МВС, служби з надзвичайних ситуацій, відділів ведення Державного реєстру виборців, органів місцевого самоврядування.

Як повідомив начальник відділу адміністрування Державного реєстру виборців апарату Львівської обласної державної адміністрації Федір Алєйніков, під час цих зустрічей було розглянуто питання щодо ведення реєстру громадян, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції, а також використання інформації з Державного реєстру виборців. Обговорили й порядок обміну інформацією щодо реєстру цієї категорії громадян із заінтересованими органами виконавчої влади з урахуванням вимог Закону України «Про захист персональних даних».

Окрім цих питань, значну увагу зосереджено на створенні районних і міських штабів з питань, пов’язаних із соціальним забезпеченням тимчасово переміщених громадян України, та плані заходів їх соцзабезпечення на території Львівської області.

За результатами обговорень окреслено ряд проблемних питань, які потребують вирішення, а саме:

- спрощення процедури отримання довідок про тимчасове місце проживання;

- вирішення питання щодо можливості отримання довідок за місцем звернення;

- надання адресної допомоги громадянам, які переселилися із зони дії АТО;

- визначення правових підстав для звільнення переселенців від оплати за перебування та харчування в дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах.

Також було прийнято звернення до мешканців області щодо сприяння громадянам України, які переміщуються з окупованої території та районів проведення антитерористичної операції у наданні тимчасового притулку.

Окрім того, вишукується можливість тимчасового розміщення у санаторно-курортних і оздоровчих закладах, установах соціального захисту населення, а також гуртожитках та готелях жінок, дітей та інвалідів, які прибули із зони проведення АТО.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Рівненщині молодик за ...
Наступна новина: Standard&Poor's ...

КОМЕНТАРІ