У Львові визначилися фіналісти чемпіонату України 2014 року з шахів

У Львові визначилися фіналісти чемпіонату України 2014 року з шахів

15.07.14 19:28 0 1106
Упродовж 4-13 липня вперше у місті Львові на базі Національного університету «Львівська Політехніка» тривали півфінальні змагання чемпіонату України з класичних шахів серед чоловіків.

Змагання проводилися під егідою Міністерства молоді та спорту України, Федерації шахів України за активного сприяння управління молоді та спорту Львівської облдержадміністрації та обласної федерації шахів.

Головний суддя змагань – Олександр Прохоров (м. Львів), головний секретар – Олег Товчига (м. Київ).

Загалом змагалося 142 учасники, серед яких переможець шахової Олімпіади закарпатський гросмейстер Захар Єфименко, 15 міжнародних гросмейстерів, 12 міжнародних майстрів, 32 майстри спорту України. Кращих з поміж себе визначають і шахісти АР Крим, Донецької та Луганської областей, загалом представники 20 областей та м. Києва. Понад 40 шахістів представляли Львівщину. В турнірі разом з чоловіками змагалися також і 14 шахісток-жінок.

Змагання відбувалися за швейцарською системою в 9 турів. Контроль часу: по 90 хвилин на перші 40 ходів плюс 30 хвилин до закінчення партії кожному учаснику з додаванням 30 секунд за кожний зроблений хід, починаючи з першого.

Кращі шахісти України у напруженій безкомпромісній боротьбі визначили п’ятірку кращих, які отримали путівку на національний шаховий фінал 2014 року.

Серед них:

* Юрій Кузубов, Донецьк, 7 очок

* Станіслав Богданович, Одеса, 7 очок

* Олександр Ковчан, Харків, 7 очок

* Олександр Зубов, Миколаїв, 7 очок

* Олександр Зубарєв, Запоріжжя, 7 очок.

Однакову кількість з першими фіналістами чемпіонату України набрали також

* Валерій Нєвєров, Харків, 7 очок

* Мартин Кравців, Львів, 7 очок

* Ельдар Гасанов, Харків, 7 очок.

До 12-ти кращих шахістів у підсумковій таблиці з набраними 6,5 очками увійшли Михайло Олексієнко (Львів), Андрій Баришполець (Київ), Олексій Соловчук (Полтава), Віталій Сівук (Миколаїв).

Саме 12 кращих шахістів львівського півфіналу отримали від президента Федерації шахів України цінні подарунки та сертифікати на грошові винагороди.

Привітати переможців цих представницьких шахових змагань національного рівня змагань, окрім представників суддівської колегії, прийшли виконавчий директор Федерації шахів України Юрій Гнип, проректор Національного університету «Львівська Політехніка» Володимир Крайовський, заступник начальника управління молоді та спорту Львівської облдержадміністрації Оксана Вацеба, віце-президент Львівської обласної шахової федерації Андрій Матвійчук, суддя-організатор Назар Фірман та ін.

Варто зазначити, що фінал чемпіонату України з шахів серед чоловіків відбудеться також у Львові і листопаді цього року.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові зіткнулись ...
Наступна новина: МІЖВІДОМЧИЙ КООРДИНАЦІЙНИЙ ...

КОМЕНТАРІ