У Львівській області депутати-свободівці взяли участь в урочистостях до 70-річчя УГВР

У Львівській області депутати-свободівці взяли участь в урочистостях до 70-річчя УГВР

15.07.14 12:42 0 1098
13 липня 2014 року в селі Сприня Самбірського району відбулися урочистості з нагоди відзначення 70-річчя створення Української Головної Визвольної Ради. У заходах взяли участь перший заступник голови Львівської облдержадміністрації свободівець Йосиф Ситник, народний депутат України від ВО "Свобода" Андрій Тягнибок, депутати Львівської обласної та місцевих рад від ВО "Свобода".

В межах заходів, зокрема, на території спортивно-туристичного оздоровчого комплексу імені Президента УГВР Кирила Осьмака відбулося засідання за круглим столом на тему "УГВР і сьогодення". Також керівництво області, району та представники громадськості поклали квіти до пам'ятника засновникам УГВР, після чого відбулася поминальна панахида за борців за волю України та народне віче.

Від імені голови Львівської ОДА Ірини Сех ветеранів ОУН УПА та всіх учасників заходу привітав перший заступник голови облдержадміністрації Йосиф Ситник:

"Саме на цій землі, скрапленій кров'ю наших повстанців, на їх подвигу та вірі у незалежну Україну, виховані шні воїни Збройних Сил України, які захищають східні кордони нашої держави. Мусимо говорити правду про те, що триває українсько-російська війна, яка не припиняється ось уже 400 років. Російський імперіалізм, ховаючись у личинах чи то царизму, чи большевизму, чи комунізму, а начебто "демократичної Росії", прагне одного – загарбання українських земель. Мир буде в Україні лише тоді, коли здобудемо перемогу як у цих протистояннях так і в єдності нашого народу", – наголосив Й. Ситник.

Перший заступник голови ОДА у своєму виступі також поінформував громаду про те, що комісія державних нагород при Львівській ОДА на чолі з головою обласної державної адміністрації Іриною Сех, вперше на рівні органів виконавчої влади звертається до Президента України з клопотанням про присвоєння звання Герой України борцям за волю України – Степану Бандері, Роману Шухевичу та президенту УГВР Кирилові Осьмаку.

Довідка:

УГВР — орган політичного керівництва українським визвольним рухом, який оголосив себе "верховним органом українського народу в його революційно-визвольній боротьбі", утворений в Україні наприкінці другої світової війни з ініціативи УПА й рев. ОУН (ОУН(б)). Метою організаторів було створення ширшої суспільно-політичної бази для боротьби збройного підпілля проти німців і більшовиків та притягнення до неї кадрів з-поза ОУН, хоч остання залишалася організаційною й ідеологічною базою УГВР.

В Україні під радянською окупацією УГВР керувала через УПА збройною боротьбою та вела через ОУН політичну і пропагандистську діяльність проти радянської влади.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ