Нацгвардійці навчали новобранців батальйону "Львів"

Нацгвардійці навчали новобранців батальйону "Львів"

15.07.14 08:30 0 1067
Під час проведення польових навчань батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Львів» офіцери Західного оперативного територіального об’єднання Національної гвардії України надали допомогу в проведенні занять з особовим складом підрозділу.

На території навчально-тренувального центру «Верещиця» з новобранцями провели практичні заняття з військово-інженерної та військово-медичної підготовки.

Начальник інженерної служби Західного територіального управління Національної гвардії України підполковник Роман Дмитрах ознайомив особовий склад з вибухонебезпечними пристроями промислового та саморобного виготовлення. Розповів принцип дії та правила знешкодження вибухових пристроїв. Також керівником занять були показані ймовірні місця встановлення та демаскуючі ознаки застосування вибухових пристроїв.

Неабияку цікавість хлопці проявляли до мін-сюрпризів та мін, які спрацьовують від натягу дротової розтяжки.

На практиці кожен охочий зміг власноруч спробувати встановити, виявити та знешкодити вибуховий пристрій.

«В нас це перше заняття з військово-інженерної підготовки, дуже цікаво та повчально. Багато інформації, гадаю, що під час проходження служби вона нам знадобиться» - розповів боєць батальйону.

З основами військово-медичної підготовки особовий склад батальйону «Львів» ознайомила начальник медичної служби Галицького з’єднання Національної гвардії України підполковник медичної служби Галина Трофименко.

Присутні мали можливість почути і побачити порядок дій при наданні першої медичної допомоги. Виконати прийоми надання само- та взаємодопомоги при пораненнях, кровотечах, переломах та опіках. Дізнатись як правильно витягнути пораненого товариша з поля бою, оцінити стан його поранення, а також провести реанімаційні заходи.

«В зоні ведення бойових дій кожен військовослужбовець повинен мати при собі кровоспинний гумовий джгут типу Есмарха, індивідуальний перев’язний пакет та знеболюючий засіб», - наголосила Галина Трофименко.

Довідка

Батальйон патрульної служби міліції особливого призначення «Львів» створено за наказом МВС України №352 від 16.04.2014 року з метою забезпечення захисту та охорони життя, прав, свобод і законних інтересів громадян, суспільства і держави від злочинних та інших протиправних посягань, охорони громадського порядку та забезпечення громадської безпеки.

12 липня 2014 року 150 бійців новоствореного батальйону склали присягу на вірність українському народові.

майор Олег Тіхов,

фото автора
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ