Допомога і підтримка українським правоохоронцям потрібні як ніколи

Допомога і підтримка українським правоохоронцям потрібні як ніколи

15.07.14 12:01 0 1148
– останній день, коли добровольці із батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Львів» проходять бойові навчання у навчально-тренувальному центрі «Верещиця» Львівського державного університету внутрішніх справ. Вже завтра вони складуть Присягу на вірність українському народові та вирушать на Схід.

«На даному етапі завдання університету - в короткі терміни підготувати людей для участі в АТО. Навчальна програма є надзвичайно насиченою. До прикладу, зараз бійці відстрілюють автомати, з якими поїдуть на Схід. Це дуже важливий момент, адже з допомогою саме цієї зброї вони оборонятимуть мирних громадян та громадський порядок після зачистки. Добровольців також навчають супроводжуванню колон та їх захисту. Вони освоюють тактику проведення зачисток у населених пунктах, лісовій місцевості, захисту блокпосту та багато іншого», – розповів ректор ЛьвДУВС полковник міліції Валерій Середа.

Керівник міліцейського вишу додав, що прямує в зону АТО разом із добровольцями, аби тим було легше адаптуватися до нелегких бойових умов.

Підтримати бійців також приїхав заступник начальника ГУМВС України у Львівській області полковник міліції Андрій Карпінець.

Медики, на рівні із бізнесменами та юристами тренуються з самого ранку до пізньої ночі, можна сказати, проходять військову експрес-підготовку. Вік бійців - від 19 до 35 років. Словом, склад батальйону дуже різний, та цих відчайдушних добровольців об’єднує одне – бажання захищати Батьківщину.

«А ви хотіли би, щоб це жахіття зі Сходу дійшло аж сюди, до Львова? – відповідає на питання «Чому вступили до батальйону?» доброволець Тарас, - особисто я – не хочу, для мене важливо жити у мирній, квітучій державі, тож іду обороняти те, що мені дороге і цінне – рідну землю».

Підтримати добровольців приїхали представники Самооборони. За спонсорської допомоги київської фірми, яка виділила 100 тис. грн., вони закупили 120 комплектів форми, каски, спальні мішки та дощовики.

Кожен доброволець отримав комплект, який складається із куртки, штанів, сорочки та футболки. Обмундирування закупили у німецької армії, яка славиться своєю якісною амуніцією.

«Ми дуже хочемо допомогти українським правоохоронцям, тож робимо усе можливе, аби перебувати в гарячих точках Донбасу їм було якомога комфортніше. Адже там вони захищають наш мир і спокій, за що ми їм дуже вдячні», – сказав заступник керівника Самооборони Львівщини Сергій Дзядик.

Андрій Карпінець та Валерій Середа щиро подякували представникам самооборони за підтримку, адже зараз українським захисникам потрібна неабияка допомога, як матеріальна, так і моральна.

Відділ зв’язків з громадськістю ЛьвДУВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ