45 запитів на інформацію надійшло до органів прокуратури Рівненської області

45 запитів на інформацію надійшло до органів прокуратури Рівненської області

15.07.14 08:44 0 1086
У 2014 році до органів прокуратури Рівненської області надійшло 45 запитів на інформацію. З них розглянуто 38 запитів, за належністю надіслано іншим розпорядникам – 7.

За результатами розгляду 26 запитів надано інформацію, у 12 випадках надано роз’яснення.

Найчастіше запитувалась інформація з питань правозахисної діяльності – 10, з кадрових питань – 8, досудового розслідування – 4 та з інших.

«Щороку кількість інформаційних запитів, направлених до прокуратури, зростає. Переважну більшість запитів подали громадяни та представники засобів масової інформації, також надходили запити від громадських об’єднань та організацій, інших юридичних осіб», - зазначає Валентина Шевчук, старший прокурор прокуратури області з питань доступу до публічної інформації, та додає, що досі не всі запитувачі, на жаль, розуміють сферу застосування вищезгаданого Закону.

«Для громадян певною проблемою залишається питання розмежування дії Закону України «Про доступ до публічної інформації» та правовідносин, що врегульовані іншим законодавством, зокрема, Законом України «Про звернення громадян», кримінальним процесуальним законодавством тощо. Ставлячись із розумінням до такої ситуації, прокуратура в кожному конкретному випадку надає запитувачам роз'яснення вимог відповідного законодавства та шляхи вирішення поставлених у зверненнях питань», - наголошує прокурор.

Окрім виконання Закону України «Про доступ до публічної інформації» органами прокуратури Рівненщини систематично проводяться перевірки додержання вимог цього Закону іншими суб'єктами. За їх результатами внесено низку документів реагування. За ініціативи прокурорів до дисциплінарної відповідальності притягнуто 2 посадовців.

Основними порушеннями є відсутність у суб’єктів владних повноважень належних умов для роботи із запитувачами інформації, непризначення відповідальних осіб для забезпечення доступу до інформації та безпідставна відмова у наданні інформації на запити.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ