Тернопільські міліціонери затримали грабіжника, який зривав з жінок золоті ланцюжки

Тернопільські міліціонери затримали грабіжника, який зривав з жінок золоті ланцюжки

15.07.14 10:48 0 1071
Причетним до злочинів виявився неодноразово судимий 36-річний тернополянин. Зловмисник серед білого дня зривав з жінок золоті ланцюжки. Затримати грабіжника допоміг випадковий перехожий.

Про те, що вулиця інколи може бути небезпечною, здавалося б, знає кожен. Ще з малку нас вчать не ходити вночі поодинці, остерігатися незнайомців на неосвітленій вулиці. Але до того, що зловмисники можуть підстерігати жертву серед білого дня, більшість виявляються не готовими. Цим і користаються вуличні грабіжники. Вони діють обережно, спритно, раптово, а поки жертва оговтується від пережитого, встигають накивати п’ятами.

Такого зловмисника нещодавно міліціонери затримали в обласному центрі. 36-річний тернополянин подібним займається не вперше – був неодноразово судимий за майнові злочини. Наразі правоохоронці довели його причетність до трьох фактів відкритого викрадення чужого майна. Найстаршій із жертв грабіжника – 65-ть років.

На пенсіонерку зловмисник напав на масиві «Сонячний». За словами потерпілої, все сталося за одну мить. Незнайомець з’явився раптово з-за спини, зірвав з її шиї золотий ланцюжок і втік. Вже наступного дня із схожою заявою до тернопільських правоохоронців звернулася 35-річна тернополянка. Її пограбували на «Східному» масиві.

Втретє історія ледь не повторилася через декілька днів у спальному районі «Новий світ». В обідню пору 40-річна жінка з подругою прогулювалася містом. За розмовою не помітили, що до них наблизився незнайомець. Зловмисник зірвав ланцюжок із шиї однієї з жінок і кинувся тікати.

На допомогу тернополянкам прийшов випадковий перехожий, який став свідком злочину. Чоловік, не розгубившись, наздогнав зловмисника і утримував його до приїзду міліції.

Правоохоронці знайшли вкрадений ланцюжок, неподалік від місця, де зловмисник напав на жінок. Ювелірний виріб грабіжник викинув, коли зрозумів, що втекти не зможе. Як пізніше стало відомо співробітникам органів внутрішніх справ, два інших ланцюжки він встиг продати.

Наразі підозрюваний арештований. Йому інкримінують частину 2 статті 186 Кримінального кодексу України (грабіж, поєднаний з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров'я потерпілого). За вчинене йому загрожує позбавлення волі на строк від чотирьох до шести років.

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ